"Ik heb twee weken van tevoren gezegd dat ik ontslag nam: het was een nachtmerrie"

Janine image
door Janine

21 November 2022

"Ik heb twee weken van tevoren gezegd dat ik ontslag nam: het was een nachtmerrie"
Advertisement

Soms, zelfs als je van je werk houdt, moet je misschien op zoek naar een nieuwe baan of een aanbod accepteren dat meer in overeenstemming is met je ambities en daarom stop je met je werk met een beetje melancholie, of dat is tenminste wat Sophia verwachtte te ervaren. De jonge vrouw vertelde over haar ongebruikelijke ervaring op TikTok en beweerde dat ze was beledigd door haar bazen, ondanks dat ze de gebruikelijke kennisgeving van twee weken had gegeven en geen enkel probleem veroorzaakte. Het meisje vertelde alles in een video, die in slechts drie dagen tijd meer dan 2,3 miljoen keer bekeken werd.

via c

Advertisement
TikTok / sophiazp5

TikTok / sophiazp5

In de clip gaat Sophia in detail in op wat er gebeurde toen ze haar werkgevers vertelde dat ze haar functie binnen twee weken zou neerleggen: "Ik heb een heel eerlijke en oprechte e-mail gestuurd naar de directeuren van het bedrijf om het hen mee te delen. Het gaat om een ​​klein bedrijf, dus ik kende ze niet alleen, maar ik zag ze ook als mentoren in mijn carrière”, legde ze uit.

"Ik heb met opzet gewacht tot het persoonlijk opleiden van een groep nieuwe mensen en het einde van het drukste seizoen voordat ik mijn ontslag indiende. Na ontvangst belden de bazen me op voor een tegenaanbod. Ze spraken mij op neerbuigende toon aan, maar hun ergernis was merkbaar. Ze waren niet blij met de opzegtermijn van "slechts" twee weken, ze wilden er zes," vervolgde Sophia, eraan toevoegend dat ze het verzoek om een ​​extra maand te blijven had afgewezen.

Advertisement
TikTok / sophiazp5

TikTok / sophiazp5

Twee weken lang maakten ze haar leven tot een hel, tot de laatste dag, waarop een onverwachte bijeenkomst werd belegd. "Ik presenteerde me en vond mijn werkgevers die een verhaal verzonnen over waarom ik wegging, waaronder dat ik niet geschikt was voor de baan, dat ik de druk niet aankon en dat iedereen het beter zou kunnen doen dan ik. Ze bleven me kleineren, mijn ervaring en wat ik de afgelopen twee jaar voor hen heb gedaan, zonder me ooit te vragen om met me te praten, me nooit één keer te prijzen of te bedanken voor mijn werk”, zei Sophia, eraan toevoegend dat de werkgevers op een gegeven moment ook "privézaken onthulden die ik ze in vertrouwen had verteld als ik advies nodig had, om anderen te laten zien dat ik niet goed onder druk kan werken.”

"Ik ben van streek omdat ik beide mannen bewonderde en dit is hoe ze me behandelden. Ik dacht dat ze om me gaven, zowel professioneel als persoonlijk. Blijkbaar niet", concludeerde Sophia. Veel gebruikers stonden versteld van het verhaal en spraken hun grote solidariteit uit met wat er was gebeurd. Een meisje probeerde het glas halfvol te zien: "Wat een geschenk heeft het universum je gegeven, om ze van je pad te verwijderen: ze hebben hun ware zelf getoond. Geniet van je nieuwe start!", merkte ze op.

Wat vind jij? Wat zou jij in haar plaats hebben gedaan?

Advertisement