"Huur een vader in": voor $30 per uur helpt hij alleenstaande moeders om voor hun kinderen te zorgen

Janine

30 November 2022

Advertisement

Het leven van een alleenstaande ouder is helemaal niet gemakkelijk, gezien alle verplichtingen en moeilijkheden die elke dag onophoudelijk worden herhaald: werk, boodschappen, school, enz. Niet alle alleenstaande moeders kunnen rekenen op de aanwezigheid van grootouders of familieleden, maar wat zeker is, is dat noch zij, noch hun kinderen kunnen rekenen op de steun van een mannelijke figuur, een echtgenoot en een vader. Wat als er een betaalde service was waarmee je een vader kon “huren”? Jake James uit New South Wales, in Australië, biedt deze mogelijkheid aan, wat een nuttige steun kan zijn voor alleenstaande moeders en een referentiepunt voor die kinderen die hun vader het meest missen.

via Facebook / Jake James

Advertisement

Pexels / Not the actual photo

Voor $30 per uur biedt Jake aan om in te vallen voor vaders van gezinnen en partners voor alleenstaande moeders die gewoon op zoek zijn naar praktische ondersteuning in hun dagelijks leven. Toen Jake de advertentie op Facebook plaatste om reclame te maken voor zijn service, dachten veel mensen dat het een grap was, heel grappig ook, terwijl sommige moeders het aanbod serieus namen en het verleidelijk vonden. Iemand die een handje kan helpen op de moeilijkste en meest veeleisende momenten van de dag kan immers geen kwaad: de luiers van de kinderen verschonen of ze van school halen, boodschappen doen, enz... kortom een ​​partner hebben om wat huwelijkse verplichtingen mee te delen.

Het is een service die ook en vooral gericht is op kinderen: Jake legt namelijk uit dat hij met ze de deur uit zal gaan, ze waardevolle levenslessen zal leren, ze naar de crèche zal brengen en weer zal ophalen, en ook zal deelnemen aan hun sportevenementen, net als een "echte" vader.

Pexels / Not the actual photo

Voor sommige diensten, zoals feesten en familie-evenementen, evenals selfies en foto's, zijn er extra kosten. Onder deze diensten is er zelfs de statusverandering op Facebook, voor het geval je een ex jaloers probeert te maken door te doen alsof je een vriend of minnaar hebt. Zoals gezegd glimlachten sommige vrouwen bij zo'n advertentie, omdat ze het tegelijkertijd absurd en grappig vonden, terwijl anderen het aanbod serieus evalueerden of in ieder geval Jake's initiatief voor kinderen prezen.

Er was echter geen gebrek aan kritiek van andere ouders: wat gebeurt er als een moeder Jake een week niet kan betalen? Het zou het zoveelste gebrek zijn naar een kind dat toch al lijdt onder de afwezigheid van zijn vader.

Wat denk jij ervan?

Advertisement