De werkgever waardeert haar niet, ze neemt ontslag met een briefje: "Het spijt me voor je verlies"

Janine

10 December 2022

De werkgever waardeert haar niet, ze neemt ontslag met een briefje:
Advertisement

Het werk doen waar je van houdt, zou veel persoonlijke voldoening en sereniteit op de werkplek moeten brengen, maar helaas is dit niet altijd het geval: veel bedrijven erkennen nog steeds niet de waardevolle bijdrage van hun werknemers en nemen houdingen aan die op de lange termijn werknemers ontmoedigen, die hen ertoe aanzetten zo snel mogelijk te stoppen. Amber weet er alles van, een jonge elektricien die ervoor heeft gekozen ontslag te nemen bij haar nu voormalige werkplek die ze op een beslist ironische en originele manier als "onbevredigend" en "buitengewoon demotiverend" beschouwt.

via Reddit

Advertisement

Reddit - u/plasticnaptime

"Heb je ooit voor een bedrijf gewerkt dat je vreselijk behandelde? Vandaag kreeg ik een baan aangeboden die me iets meer geeft dan ik had gevraagd, mijn eigen busje en ze sponsoren me voor scholen. Ik kan niet wachten om mijn baas morgen het goede nieuws te vertellen”, schreef de jonge elektricien, terwijl ze een foto bijvoegde van haar ongewone ontslag, geschreven in een afscheidsbriefje met de tekst: “Het spijt me voor je verlies”. Binnenin schreef de jonge vrouw: "Ik ben het. Over twee weken stop ik met werken. Amber."

"Ik voorspel dat mijn baas me zal zeggen dat ik onmiddellijk moet vertrekken", merkte ze op: “Dat doet hij meestal als mensen ontslag willen nemen. Mijn nieuwe bedrijf heeft al gezegd dat ik onmiddellijk kan beginnen. Mijn huidige bedrijf wil niets betalen en eist dat ik al het gereedschap lever, inclusief ladders, veiligheidsuitrusting en zelfs zaagbladen en boren! Waarom zou ik mijn persoonlijk gereedschap moeten gebruiken? En dan vragen ze zich af waarom hun werknemers weggaan!" voegde ze eraan toe. De volgende dag diende Amber haar ontslagbrief in, maar de reactie van de baas was onverwacht.

Pexels - Not the Actual Photo

"Ik ging vanmorgen naar de winkel en gaf hem het briefje. Hij las het hardop voor, trok een walgend gezicht en zei “oké”. Hij zei niet dat ik weg moest, dus dat betekent dat hij wil dat ik mijn twee weken afmaak. Hij heeft me niet eens gevraagd waarom ik wegga," legde het meisje uit.

De meeste gebruikers steunden haar initiatief, maar iemand benadrukte hoe dan ook het belang van het behouden van een professioneel profiel: "Grappig. Maar ik raad je aan om professioneler te zijn. Verlaag jezelf niet tot hun niveau... het zal hen alleen maar gerechtigd voelen om je slecht te behandelen. Hoe dan ook, veel succes!" schreef een jonge man. "Respect wordt niet gegeven, het wordt verdiend en ik heb het nuttige met het aangename gecombineerd", antwoordde de jonge vrouw.

Wat denk jij ervan? Zou jij hetzelfde hebben gedaan?

Advertisement