"Mijn schoonouders denken dat ik me laat onderhouden: ik heb ze verteld dat ik degene ben die hun werkloze zoon onderhoud"

Janine

30 November 2022

Advertisement

Het is niet gemakkelijk om met al je familieleden goed om te gaan, vooral niet met je schoonfamilie. We proberen echter altijd een beschaafde en hartelijke relatie te hebben, vooral bij speciale gelegenheden zoals familiediners, om te voorkomen dat een rustige avond uitloopt op een onaangename discussie. Helaas kun je echter niet altijd je geduld bewaren en kan er plotseling een dynamiek ontstaan, waardoor een echte familieruzie ontstaat. Dit is wat er gebeurde met een jonge vrouw die - geërgerd door de voortdurende insinuaties van haar schoonfamilie - tijdens een etentje het geheim van hun zoon onthulde. Maar laten we bij het begin beginnen.

via Reddit

Advertisement

Pexels - Not the Actual Photo

"Mijn vriend Jason komt uit een rijke familie, ik kom uit een arbeidersgezin. De familie van mijn vriend is aardig, maar ze kunnen niet anders dan commentaar geven; ze zeggen dat ik een “gold digger” zou kunnen zijn, dat ik me laat “onderhouden”. Als mijn vriend bijvoorbeeld iets voor me koopt, zeggen ze: "Oh, heeft Jason dat voor je gekocht? Weet je niet hoe je nee moet zeggen?”. Het is zo vernederend en mijn vriend doet er niets aan. Zeker nu hij door het verlies van zijn baan in een slechte financiële situatie zit. En aangezien hij het geheim houdt, ben ik degene die voor alles betaalt. Deze situatie is al 4 maanden aan de gang”, vertelde de jonge vrouw.

De twee gingen onlangs uit eten met de familie van de man en de schoonmoeder nam letterlijk de pols van het meisje vast door een dure armband op te merken. “Heeft Jason het je gegeven?” vroeg ze. De jonge vrouw antwoordde ja, het was een verjaardagscadeau van vorig jaar. Dus begon de schoonmoeder te insinueren dat alleen profiteurs zich zulke dure juwelen lieten geven. De jonge vrouw keek naar haar vriend om haar te verdedigen, maar hij haalde zijn schouders op.

"Ik vertelde haar dat het nogal gedurfd van haar was om te suggereren dat ik me liet onderhouden, terwijl ik letterlijk al 4 maanden voor haar werkloze zoon zorg. Ze leken allemaal geschokt. Ze keek me verbijsterd aan en zijn vader vroeg of dat waar was. en mijn vriend verstijfde maar leek erg boos. Er volgde een ruzie en het diner werd onderbroken en we moesten vertrekken nadat ze hem verwijten begonnen te maken”, legde de jonge vrouw uit.

Pexels - Not the Actual Photo

"Jason kreeg een woede-uitbarsting in de auto, schreeuwde en haalde naar me uit. Ter mijn verdediging zei ik dat hij rustig bleef zitten terwijl zijn moeder voortdurend insinueerde dat ik me liet onderhouden, maar hij beweert dat ze het niet rechtstreeks zei, en dat het daarom gewoon mijn verbeelding was. Hij zei dat ik nog steeds niet het recht had om misbruik te maken van zijn “ongelukkige omstandigheid” om wraak te nemen op zijn moeder en hem bloot te stellen aan de familie. Zijn ouders bleven maar zeggen hoe teleurgesteld ze waren en dat hij daardoor van Thanksgiving was uitgesloten. Vanmorgen werd hij om deze reden boos op me en bleef hij zeggen dat hij slechts een onschuldige toeschouwer was”, vervolgde de jonge vrouw, terwijl ze het web om advies vroeg over hoe ze de discussie moest aanpakken.

Gebruikers hebben haar volkomen gelijk gegeven en haar uitgenodigd om de relatie met haar vriend te heroverwegen: "Hij staat niet achter je, hij is bereid om maandenlang tegen zijn familie te liegen om zijn reputatie te beschermen (en hij is ook bereid om tegen jou te liegen) en dit zal niet de laatste keer zijn dat hij jou de schuld geeft van zijn fouten en acties en die van anderen. Als ik jou was, zou ik nog eens goed nadenken over deze relatie", merkte een gebruiker op. Wat denk jij ervan?

Advertisement