52-jarige straatverkoper realiseert zijn geheime droom: een diploma halen

Janine image
door Janine

10 December 2022

52-jarige straatverkoper realiseert zijn geheime droom: een diploma halen
Advertisement

Het behalen van een diploma van het hoger onderwijs is de wens van veel mensen, maar niet iedereen slaagt erin deze te behalen. Velen onderbreken hun studie voor persoonlijke of gezinsbehoeften en leggen die droom terzijde omdat ze denken dat ze geen tijd meer hebben om af te studeren. Maar ze hebben ongelijk. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de heer Samuel Cardoso Brito, 52 jaar, een straatverkoper in Parà, in Brazilië, die er onlangs in slaagde zijn droom waar te maken door een graad in de literatuur te behalen. Nu is de man niet van plan zijn studie te onderbreken.

via Facebook / Samuel Cardoso Brito

Advertisement

Na vele jaren afwezigheid van de schoolbanken slaagde Samuel erin af te studeren aan de Universiteit van Uberaba. Zijn studies kwamen altijd op de tweede plaats, omdat hij van jongs af aan moest werken om zijn gezin financieel te helpen. Hij had bovendien geen zin om te studeren: "Ik was er niet goed in, dus ik kwam niet verder dan de derde klas", legde hij uit.

"Mijn cijfers waren in het begin laag", zei Samuel. "Ik moet het geduld bedanken van de mensen die me vooruit hielpen en mijn oude droom om een ​​hogere opleiding te volgen, waarmaakten", voegde hij eraan toe. Hoewel hij denkt dat hij in academisch opzicht niet goed is, heeft Samuel altijd een passie voor lezen gehad: vanaf zijn 15e, terwijl hij met zijn vader in de mijnen werkte, las hij boeken, strips en verhalen, een gewoonte die niet is veranderd door de jaren heen.

Advertisement

Oorspronkelijk afkomstig uit Paraná, vertelde hij aan de Braziliaanse media dat hij op 40-jarige leeftijd besloot terug te gaan naar school nadat hij had gesolliciteerd naar een baan en die niet had gekregen omdat hij geen diploma had, ondanks dat hij aan alle andere vereisten voldeed. Samuel heeft een popcornwagen, een activiteit waarmee hij zijn studie kon bekostigen. Na die weigering besloot de man in feite naar het platteland te verhuizen op zoek naar lagere kosten van levensonderhoud en zo meer cursussen te kunnen volgen. Zo ontdekte de man een nieuwe passie: Engels. Na veel inzet en goede cijfers heeft deze man zijn bachelor gehaald!

Door het Distance and E-Learning Network, zijn popcornbedrijf en vele uren reizen om examens af te leggen, behaalde Samuel eindelijk zijn diploma in de Literatuur. "Ik hoop dat het niet de laatste is, want ik ben van plan me in te schrijven voor een specialisatie en daarna een masteropleiding en een doctoraat te doen," merkte hij op.

Een mooi voorbeeld van vasthoudendheid en vastberadenheid: complimenten!

Advertisement