Serveerster werkt hard om verpleegster te worden: klant die miljonair is helpt haar $20.000 belasting te betalen

Janine

03 Januari 2023

Serveerster werkt hard om verpleegster te worden: klant die miljonair is helpt haar $20.000 belasting te betalen
Advertisement

Niet iedereen kan zich een hogere opleiding veroorloven vanwege de hoge kosten van sommige collegegelden of gespecialiseerde schoolcursussen. Dit probleem doet zich het meest voor in landen als de Verenigde Staten en het verhaal van de jonge Melissa Mainer is een voorbeeld van de situatie in de USA.

Melissa wist dat ze verpleegster wilde worden, maar de weg om daar te komen zou moeilijk en erg duur zijn geweest: de kosten om naar de verpleegschool te gaan zijn behoorlijk hoog en om haar studie te financieren, besloot de jonge vrouw een lening aan te vragen en als serveerster te gaan werken om het te kunnen betalen.

via CBS News

Advertisement

Pexels - Not the Actual Photo

Toen Melissa haar studielening afsloot, was ze niet van plan om die snel terug te betalen. Ze besloot zich echter in te schrijven op school omdat ze haar droom wilde waarmaken. Ze wist dat ze gedurende een lange periode hard zou moeten werken om de schuldenlast te verminderen en voelde zich soms ontmoedigd dat ze het niet zo gemakkelijk zou kunnen afbetalen, zelfs niet als ze eenmaal de felbegeerde titel had gekregen.

"Ik denk niet dat ik ooit het einde heb gezien," legde Melissa uit. De baan die ze had gekozen om wat bij te verdienen was bij het Peachtree Restaurant. Melissa werd hier serveerster, waar ze vaak dezelfde vaste klanten bediende die er elke week waren. Gelukkig voor haar was een van die klanten Benjamin Olewine.

Pexels - Not the Actual Photo

Toen meneer Olewine Melissa ontmoette, was hij met pensioen. Hij was emeritus president van een groot bedrijf geweest, wat betekende dat hij miljonair was geworden. Nadat hij zich had teruggetrokken uit die baan, wijdde hij zich aan het schenken van zijn fortuin aan verdienstelijke mensen en goede doelen. Toen hij Melissa's verhaal hoorde, wist hij dat hij haar kon helpen. 'Ik ken alle obers. Ik ken hun problemen. Ik besefte dat ik haar kon helpen”, merkte Olewine op.

Meneer Olewine beloofde Melissa dat hij voor haar zou zorgen, zodat ze zonder zorgen naar de verpleegschool kon. "Niet alleen een deel van het collegegeld - meneer Olewine besloot het volledig te betalen!" legde Melissa uit. In totaal droeg hij meer dan $20.000 bij aan collegegeld. “Ik zal zijn vrijgevigheid nooit vergeten”, zei Melissa, die meneer Olewine nog steeds ontmoet in restaurant Peachtree, maar als gediplomeerd verpleegster die geniet van een maaltijd met een zeer dierbare vriend.

Een prachtig verhaal over vrijgevigheid, altruïsme en genegenheid dat ons hart vervult met geluk.

Advertisement