Ze betalen hem niet voor het verrichte werk: hij neemt wraak door het pas voltooide bouwwerk te vernietigen

Janine

01 December 2022

Ze betalen hem niet voor het verrichte werk: hij neemt wraak door het pas voltooide bouwwerk te vernietigen
Advertisement

Werk is fundamenteel in het leven: het houdt ons bezig, het geeft ons veel voldoening, maar bovenal stelt het ons in staat te leven. Als je geen baan hebt, is het erg moeilijk om een gezin te onderhouden. De kosten zijn er en deze moeten worden gedekt met een salaris. Maar als er iets misgaat en je om welke reden dan ook niet wordt betaald voor wat je doet, wat moet je dan doen?

De hoofdpersoon van dit verhaal heeft een nogal bijzondere manier gevonden om aan te tonen dat hij het niet eens is met de niet-betaling van zijn werkzaamheden. We vertellen je wat meer over hem.

via jack.longworth.52/Facebook

Advertisement

jack.longworth.52/Facebook

De episode vond plaats in Liverpool, Engeland, waar een man deelnam aan de bouw van een nieuw hotel. Tot nu toe alles normaal, jammer dat hij, toen de klus eenmaal geklaard was, net als zijn andere collega's niet werd betaald. De werknemer was woedend, die, na de tijd te hebben afgewacht die hij nodig achtte, besloot actie te ondernemen en iets te doen dat de situatie zeker zou veranderen.

In een video die meerdere keren op sociale netwerken is geplaatst, zien we het moment waarop de arbeider wraak neemt omdat hij niet is betaald en besluit de constructie te betreden "rijdend" op een graafmachine. De bedoeling was meteen heel duidelijk en liet geen ruimte voor misverstanden. Hij wilde al het gedane werk vernietigen omdat betalingsafspraken niet waren nagekomen.

Blijkbaar had hij volgens verschillende verklaringen meer dan 700 euro aan salaris moeten ontvangen, maar omdat hij geen contact kon opnemen met zijn werkgever, besloot hij op eigen houtje te handelen en wraak te nemen voor de situatie. Het kostte slechts enkele minuten om de ingang van het hotel, het elektrische systeem, deuren en andere details van de lobby te vernietigen. De schade aan het pand was groot en bedroeg ruim 500.000 euro, daarom werd de man ook door de politie ondervraagd.

jack.longworth.52/Facebook

Het verhaal kreeg natuurlijk veel bekendheid en de meeste mensen die ervan hoorden, waren het met hem eens en toonden begrip voor de arbeider. Als vader van een gezin en in economische moeilijkheden, had hij dat geld hard nodig en het niet zien arriveren veroorzaakte dit alles. Zo'n actie is natuurlijk niet te rechtvaardigen, maar gebruikers gaven hem geen ongelijk.

Had de werkgever de tijden gerespecteerd, in plaats van de resterende betaling uit te stellen tot onbepaalde tijd, dan zou dit allemaal niet zijn gebeurd, maar is het normaal om zo te reageren, of zou het altijd beter zijn om er over te praten om iemands redenen duidelijk maken?

Wat vind je van deze kwestie?

Advertisement