Miljardairspaar schenkt een jaar lang wekelijks 1 miljoen euro aan goede doelen

Janine

18 December 2022

Miljardairspaar schenkt een jaar lang wekelijks 1 miljoen euro aan goede doelen
Advertisement

Er zijn maar weinig mensen in de wereld die het geluk hebben alles te hebben: roem, succes, geld. Een daarvan is Rob Hale die - na jaren van opofferingen - een van de rijkste mannen ter wereld is geworden. Rob en zijn vrouw Karen zijn zich echter bewust van de enorme rijkdom die ze bezitten en hebben daarom nooit problemen gehad om een ​​deel van hun geld aan de meest behoeftigen te schenken. Deze miljardairs uit Boston, VS, hebben altijd miljoenen euro's gedoneerd aan goede doelen, totdat ze besloten de lat hoger te leggen.

via Forbes

Advertisement

YouTube - Connecticut College

Rob en Karen hebben ervoor gekozen om gedurende een jaar precies €52 miljoen te doneren aan minimaal 52 non-profitorganisaties. Om dit project uit te voeren, zullen de twee wekelijks 1 miljoen euro doneren. Rob Hale is de president van de gigant Granite Telecommunications, een bedrijf van €1,5 miljard dat communicatiediensten levert aan meer dan tweederde van de 100 grootste Amerikaanse bedrijven. Verder is hij de eigenaar van de Boston Celtics: zijn vermogen bedraagt ​​zo'n 5 miljard euro.

Het paar heeft eerder gedoneerd aan opmerkelijke organisaties, zoals het Boston Children's Hospital en de Universiteit waar Rob is afgestudeerd, het Connecticut College, maar deze keer kozen ze ervoor om kleine goede doelen te steunen. Het merendeel van de donaties gaat naar het opbouwen van fondsen voor verschillende non-profitorganisaties.

Pexels - Not the Actual Photo

"We vinden dat al deze organisaties geweldig zijn, een impact hebben op de gemeenschap, maar helaas zijn ze vrij klein", zei Hale: "In de meeste gevallen hebben ze geen kasreserve, dus dit is onze poging om een ​​basis te leggen voor succes op de lange termijn", voegde hij eraan toe

De Hales betaalden hun eerste cheque aan het New England Wildlife Centre. In zes maanden tijd schonk het paar 28,5 miljoen euro aan 29 organisaties die zich bezighouden met milieukwesties of gezondheidsonderzoek. Hale legde uit dat organisaties de miljoen euro moeten kunnen investeren en minimaal 5% - 50.000 euro - per jaar moeten terugverdienen. "Deze donatie kan organisaties een stabielere toekomst geven en een kans geven om te zeggen: “Oké, we weten waar het geld vandaan komt en we kunnen ons concentreren op het leveren van geweldig werk'", aldus Rob.

Advertisement