Ze scheidt van haar man en verandert van look: "Ik koos ervoor om de echte ik te laten zien"

Janine image
door Janine

20 December 2022

Ze scheidt van haar man en verandert van look: "Ik koos ervoor om de echte ik te laten zien"
Advertisement

Liefdesrelaties kunnen je persoonlijkheid beïnvloeden. Als je alleenstaand bent, kies je meestal een look die je fysieke kwaliteiten benadrukt: het is een voorouderlijk en onbewust gedrag dat ons ertoe aanzet om een ​​partner te vinden. Als de andere helft eenmaal is gevonden, heeft men de neiging om te ontspannen omdat naast fysieke aantrekkingskracht ook mentaal begrip en langdurige liefde worden geactiveerd: deze zekerheid geeft de ander een “zeker” gevoel om zichzelf te laten zien zoals hij of zij is. Helaas werkt dit mechanisme soms niet zoals het zou moeten en hebben we de neiging om ons te verwaarlozen of "onszelf te beperken" om te voldoen aan de normen die de samenleving ons oplegt: Marissa Pool, een jonge 29-jarige moeder, weet dit heel goed.

via Dailystar

Advertisement
TikTok / marissa.jeanelle

TikTok / marissa.jeanelle

In een video die op haar TikTok-profiel werd gedeeld, gaf de jonge vrouw toe dat ze zich eerder had "aangepast" aan de look waarvan ze dacht dat een goede vrouw en moeder zouden moeten voldoen, maar dit maakte haar diep ongelukkig. "Ik ontmoette mijn ex toen ik pas 17 was", legde ze uit. "Ik zat verstrikt in de rol van echtgenote en moeder die van mij werd verwacht en ik gaf geen prioriteit aan mijn uiterlijk of enig ander aspect van mijn leven."

In de TikTok-video laat Marissa zich zien als vriendin, vervolgens als echtgenote en ten slotte als gescheiden vrouw: "Het was absoluut een proces, het ging niet van de ene op de andere dag", merkte ze op. "Eerst veranderde ik mijn garderobe, omdat ik al vanaf mijn twaalfde altijd van alternatieve mode hield. Ik dacht dat ik me niet meer zo kon kleden nadat ik echtgenote en moeder was geworden. Ik was constant mijn haar aan het bleken en verven, en uiteindelijk heb ik alles afgeknipt”.

Advertisement
TikTok / marissa.jeanelle

TikTok / marissa.jeanelle

Nadat ze in januari 2022 van haar man was gescheiden, evalueerde Pool opnieuw wat ze precies wilde, ze omarmde haar liefde voor alternatieve muziek en begon zich te kleden in een stijl van kleding, haar en make-up die ze had bewonderd maar nog nooit eerder had geprobeerd. "Ik ben er eindelijk in geslaagd mezelf te zijn. Ik heb besloten dat als ik voor mijn uiterlijk zorg, ik me goed over mezelf kan voelen, omdat ik echt en eerlijk kan zijn tegen mensen, zonder me uit angst te verbergen."

De moeder - die nu negen tatoeages heeft, waaronder het logo van haar favoriete band Bring Me the Horizon, op haar borst - neemt nu elke ochtend de tijd om haar haar en make-up te doen en moedigt andere moeders aan hetzelfde te doen: "We kunnen onze beste versie alleen laten zien als we ons echt goed kunnen voelen over onszelf. Vandaag voel ik me een heel ander persoon. Ik ben zeker van mezelf, ik voel me goed: ik laat mijn ware persoonlijkheid zien".

Advertisement