"Ik raakte zwanger terwijl ik al drie weken zwanger was: het is een echt wonder!"

Janine image
door Janine

21 Januari 2023

"Ik raakte zwanger terwijl ik al drie weken zwanger was: het is een echt wonder!"
Advertisement

De komst van een kind is de droom van veel aspirant-ouders, maar vaak is het niet zo'n gemakkelijke weg: sommigen moeten zelfs hun toevlucht nemen tot medische behandelingen om zwanger te worden, maar uiteindelijk lukt het dan gelukkig. Anderen blijven letterlijk sprakeloos tegenover de resultaten van medische procedures, die voor ongebruikelijke verrassingen kunnen zorgen.

Voorbeelden hiervan zijn Rebecca Roberts en haar partner, Rhys Weaver, die al enkele jaren proberen een kind te krijgen. Het stel was dolblij toen ze hoorden dat Rebecca in verwachting was van een jongetje nadat ze vruchtbaarheidsmiddelen had gebruikt.

via Goodmorningamerica

Advertisement

Toen Roberts haar derde echo had toen ze 12 weken zwanger was, zei ze dat het verbazingwekkend was toen de artsen een tweede baby ontdekten, een meisje. "Het was echt gek om te weten dat er twee kinderen waren in plaats van één", zegt Rebecca, 39 jaar, uit Wiltshire, in Engeland. "Toen vertelden ze me dat er een verschil van drie weken was in grootte tussen de twee baby’s, wat de dokters niet konden begrijpen. Ze legden me later uit dat het meisje 21 dagen na haar kleine broertje was verwekt", voegde ze eraan toe.

De artsen hadden moeite om erachter te komen wat er aan de hand was, omdat het een zeer zeldzame gebeurtenis is. Rebecca's zwangerschap werd gediagnosticeerd als superfetatie, een fenomeen waarbij een tweede nieuwe zwangerschap optreedt tijdens een eerste zwangerschap.

Advertisement

Samengevat, werd de tweeling Noah en Rosalie op dezelfde dag geboren, ook al werden ze op verschillende tijdstippen verwekt. "Ze zijn mijn supertweeling. Elke dag kijk ik naar ze en besef ik hoeveel geluk ik heb", zei Rebecca.

"Ik heb al zoveel jaren nog een gewild, maar ik heb natuurlijk gewacht tot de juiste man zou arriveren. Toen ontmoette ik Rhys en we werden verliefd. We wilden een baby en we proberen het al jaren om er een te krijgen, maar ik kon niet zwanger worden. En uiteindelijk werden we gezegend met twee kinderen. Het was het wachten waard," zei ze.

We wensen de nieuwe familie veel geluk voor de toekomst.

Advertisement