“Ik heb mijn collega gevraagd de kerstvakantie op te geven omdat ze geen kinderen heeft”

Janine

23 December 2022

“Ik heb mijn collega gevraagd de kerstvakantie op te geven omdat ze geen kinderen heeft”
Advertisement

Wanneer Kerstmis aanbreekt, voelt ieder van ons de behoefte, misschien meer dan op andere momenten van het jaar, om dicht bij onze familie te zijn en momenten van sereniteit met hen door te brengen. Dan probeer je er alles aan te doen om meer tijd door te brengen met ouders, broers, zussen en kinderen, maar wat als dit vanwege bepaalde behoeften niet mogelijk zou zijn?

De hoofdpersoon van dit verhaal kwam bijvoorbeeld in de problemen toen zowel zij als een van haar collega's om een ​​vrije dag voor 25 december vroegen, maar er kon er maar één afwezig zijn. Laten we kijken wat er gebeurde.

via Mumsnet

Advertisement

Pexels - Not the actual photo

In een lang bericht op Mumsnet vertelde de hoofdpersoon van het verhaal over het ongemak dat ze op haar werk had omdat ze om een ​​vrije dag had gevraagd. "Zowel mijn collega als ik, met wie ik altijd goed heb kunnen opschieten, stuurden een verzoek naar de baas om met Kerst vrij te hebben - schrijft de auteur van de post - Ons bedrijf gaat niet dicht en er moet iemand aanwezig zijn. Ik heb een 4-jarige zoon en het zou belangrijk voor hem zijn om mij die ochtend bij zich te hebben, daarom heb ik haar gevraagd haar verzoek in te trekken - vervolgde ze - Zij en haar man hebben geen kinderen dus kan ze gerust werken”.

De dienst die moest worden gedaan was van 7 tot 10, slechts drie uur, wat echter te belangrijk was voor deze moeder, zo erg zelfs dat ze de ander vroeg om een ​​stapje terug te doen. Wat de ander echter irriteerde, was dat ze de afwezigheid van kinderen in haar gezin als reden aanvoerde en daardoor het belang van haar viering had verminderd. Het is waar dat kinderen belangrijk zijn en dat het leuk is om de feestdagen met ze door te brengen, maar wie zegt dat als er geen kinderen zijn, je meer moet opofferen?

"Ik ben een alleenstaande moeder en ik kan het me niet veroorloven om iemand te betalen voor die 3 uur - schrijft de vrouw - ik moet absoluut een dag vrij nemen. Als mijn collega mijn verzoek niet accepteert, zal ik gedwongen worden ontslag te nemen”.

Pexels - Not the actual photo

Woorden die je natuurlijk treffen, maar die niet door iedereen zijn begrepen. De vele gebruikers die de post hebben gelezen, hebben in feite niet allemaal de kant van de moeder gekozen, maar hebben ook teleurgestelde opmerkingen jegens haar gemaakt. "Wie vroeg als eerste een vrije dag?" - vroeg een persoon; "Als je geen kinderen hebt, betekenen kerst en familie dan niets?"; "Naar mijn mening heb je het mis als je denkt dat haar Kerst minder belangrijk is alleen omdat ze geen kinderen heeft" - en nogmaals - "Het is goed om te vragen om te wisselen omdat je in moeilijkheden zit, maar het is niet goed om het belang van haar familie te kleineren”.

Kritische berichten niet zozeer vanwege het gedane verzoek, dat gezien de situatie legitiem had kunnen zijn, maar omdat ze heeft geprobeerd minder belang te hechten aan de feestdagen van haar collega, alleen maar omdat ze geen kinderen heeft. Wat denk jij: heeft ze gelijk of had ze anders kunnen handelen?

Advertisement