Hij vindt zijn beste medewerkster klanten bedienen in sokken: ze had haar schoenen aan een dakloze gegeven

Janine image
door Janine

03 Januari 2023

Hij vindt zijn beste medewerkster klanten bedienen in sokken: ze had haar schoenen aan een dakloze gegeven
Advertisement

Soms kan een daad van pure vriendelijkheid iemands dag veranderen: zelfs een glimlach kan iemand opbeuren die een slechte dag of een slechte tijd heeft gehad. En als je de winkel van Brooklyn Center Liquor binnengaat, is het niet ongebruikelijk om Ta Leia Thomas, ook wel bekend als "Ace", met een vriendelijke glimlach te zien naar iedereen die door de deur loopt. Ace is een modelmedewerkster, zeer gewaardeerd door klanten en door haar werkgever, Tom Agnes, chief operating officer van de slijterij in het hart van Brooklyn, New York, in de Verenigde Staten.

via CBS

Advertisement
YouTube / WCCO - CBS Minnesota

YouTube / WCCO - CBS Minnesota

Op een gewone dag merkte Tom hoe grenzeloos Ace's vriendelijkheid kan zijn. "Dinsdag kwam ik terug van de lunch en ontdekte dat Ace klanten hielp op haar sokken," zei Tom: "Dus ik controleerde wat er was gebeurd aan de hand van de beveiligingscamera-opnamen van de winkel. Ik kon het niet geloven: Ace had zijn schoenen gegeven aan een dakloze".

Tom besloot toen zijn medewerkster te prijzen en de beelden online te delen om zijn ongelooflijke vrijgevigheid te tonen. Op de beelden is een man te zien die door het afval zoekt en vervolgens kartonnen dozen als geïmproviseerde schoenen aan zijn voeten bindt. Ace handelt snel, roept de man, trekt zijn schoenen uit en geeft ze aan hem. "Ik zag haar voeten en deed automatisch mijn schoenen uit," zei Ace. Het waren niet zomaar een paar schoenen. Het waren haar favoriete paar paarse Jordans, die haar favoriete team uit Minnesota vertegenwoordigden. “Ze zei dat niemand haar ooit zulke schoenen zou geven, dus ik zei: “Nou, ik wel”. Ik heb er geen spijt van: het was een gemakkelijke beslissing. Ze hebben me altijd geleerd om anderen te helpen," vervolgde ze: je weet nooit wat hun probleem is of wat ze doormaken."

Advertisement
YouTube / WCCO - CBS Minnesota

YouTube / WCCO - CBS Minnesota

Die dag kocht Tom een ​​nieuw paar sneakers voor Ace, zodat ze haar dienst niet op sokken zou beëindigen. Toen hij het succes van de video op sociale media zag, dacht Tom erover om Ace's Jordans terug te kopen om haar te verrassen. Met een inzameling haalde de man zo'n 450 euro op, maar voordat hij de schoenen kocht, maakte hij een praatje met zijn medewerkster.

"Ze bleef op sociale media posten over haar moeder en hoe graag ze wilde dat het goed met haar ging, dus ik vroeg haar of ze iets nodig had. Ze zei: “Ze is alles wat ik heb in de wereld. Ik zorg voor haar die geen bed heeft. Dus zij slaapt in mijn bed en ik slaap op de grond”, vertelde Tom. “Toen besefte ik dat Ace in plaats van merkschoenen een nieuw bed nodig had, dus hebben we er een voor haar gekocht. Ik wou dat ik tientallen Aces in mijn staf had," merkte hij op. Ace was opgetogen bij de gedachte en hoopt dat haar verhaal anderen zal inspireren om aardig te zijn: "Iedereen in de wereld verdient het om geliefd te zijn”, zei ze.

Advertisement