Ze emigreert en werkt als schoonmaakster: vandaag is ze miljonair dankzij het succes van haar bedrijf

Janine

02 Januari 2023

Ze emigreert en werkt als schoonmaakster: vandaag is ze miljonair dankzij het succes van haar bedrijf
Advertisement

Er zijn dromen die onmogelijk lijken te zijn, maar die met veel wilskracht en vastberadenheid zeker haalbaar zijn. In het leven heb je natuurlijk ook een beetje geluk nodig, maar aan de basis moet een ijzeren discipline liggen die leidt tot het brengen van offers, dag in dag uit, met het oog op een betere toekomst. Mila Garro is zeker een van die mensen die met veel problemen en moeilijkheden in het leven te maken heeft gehad, maar ze is ook een van degenen die er uiteindelijk in slaagde om helemaal opnieuw te beginnen. Hoe? We vertellen je er uitgebreid over.

via ABC Reporter

Advertisement

Mila Garro emigreerde op haar achttiende vanuit Brazilië naar de Verenigde Staten en sprak geen woord Engels. Ondanks de grote sprong in de leegte, wist Mila dat Amerika haar grote kans zou zijn en al tijdens haar eerste bezoek aan de Verenigde Staten als tiener begreep ze hoe aangetrokken ze was tot dat land. Vanaf het begin was het niet gemakkelijk voor haar: in de steek gelaten door beide ouders groeide ze op bij haar grootmoeder van vaders kant, die haar als hulpje meenam naar de markt. Hier leerde Mila voor het eerst om te gaan met klanten en haar ondernemende kant te ontwikkelen. Toen, op 15-jarige leeftijd, kreeg ze een reis naar de Verenigde Staten als verjaardagscadeau en het was bij deze gelegenheid dat Mila verliefd werd op dit land, zozeer zelfs dat ze niet meer terug wilde naar Brazilië: "Ik had mijn plek in de wereld gevonden en ik wilde niet meer terug, maar zoals elke tiener moest ik mijn studie in Brazilië afmaken, dus kwam ik terug”, herinnert Mila zich.

Daarna keerde ze terug naar Amerika om daar voor altijd te blijven. In augustus 2007 ging Mila in haar eentje naar Miami, zonder Engels te spreken en zonder de steun van haar familie. Haar eerste moeilijkheden kreeg ze in het buitenland: ze zat een week opgesloten in een hotelkamer en at altijd hetzelfde omdat ze niet wist hoe ze verschillende gerechten in het Engels moest bestellen. "Er waren momenten van eenzaamheid, reflectie en beslissingen", gaf Mila toe, maar nu weet ze heel goed dat ze de juiste keuze heeft gemaakt. De jonge vrouw stroopte haar mouwen op en begon met schoonmaken: ze maakte uiteindelijk 15 huizen per dag schoon, in een poging wat geld te besparen.

Daarna ging het goed met de jonge "buitenlandse”: ze leerde Engels en kreeg steeds meer klanten, ook dankzij haar zeer professionele manier van werken, totdat ze een eigen schoonmaakbedrijf kon beginnen. Al in 2016 had haar bedrijf minstens 10 werknemers, terwijl ze in 2020 haar eerste miljoen dollar verdiende. Tegenwoordig is Mila een succesvolle onderneemster en het personeelsbestand van haar bedrijf is aanzienlijk gegroeid, evenals haar klantenkring. Het bedrijf is ook uitgebreid naar Florida en Mila is erg actief op sociale media waar ze haar advies geeft als grote onderneemster.

Wat te zeggen, een echt voorbeeld van hoe je heel hoog kunt komen, zelfs met niets!

Advertisement