Trotse moeder deelt de levensles van haar dochter die op 19-jarige leeftijd een onderbetaalde baan afwees

Janine image
door Janine

20 December 2021

Trotse moeder deelt de levensles van haar dochter die op 19-jarige leeftijd een onderbetaalde baan afwees
Advertisement

Het vinden van werk is niet gemakkelijk en dit is misschien de reden waarom veel jonge mensen tegenwoordig "tevreden" zijn, zelfs met een miezerig loon om een ​​baan te krijgen. Het is een vicieuze cirkel, die voornamelijk bestaat uit onzekerheden, waar je moeilijk uit kunt komen als je geen concrete alternatieven hebt, of als je niet het geluk hebt om te kunnen kiezen. Gelukkig kunnen sommige jongeren nog steeds kiezen en weten ze wanneer ze moeten stoppen met het zich onderwerpen aan bepaalde opgelegde regels. Een trotse moeder deelde het verhaal van haar 19-jarige dochter die, ondanks haar jonge leeftijd en gebrek aan ervaring, een baan bij haar favoriete winkel afwees omdat haar salaris te laag was. Wat als we dit allemaal zouden doen? Dit is de grote vraag die bij je opkomt. De moeder van de jonge vrouw maakte daarom van de gelegenheid gebruik om een ​​belangrijke boodschap te verspreiden.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Het gaat er niet om veel keuze te willen hebben, maar om bewust en persoonlijk te kunnen kiezen zonder op een houtje te moeten bijten. Het meisje ging voor een sollicitatiegesprek in wat altijd al haar favoriete winkel was sinds ze een kind was, maar moest met tegenzin het aanbod dat haar werd aangeboden afslaan: ze zou ongeveer $9 per uur hebben verdiend. De jonge vrouw besloot dat zo'n salaris objectief gezien te laag zou zijn om in haar eigen onderhoud te kunnen voorzien en daarom weigerde ze. De winkeleigenaar verontschuldigde zich van zijn kant omdat hij haar niet meer kon bieden.

De moeder van dit meisje zei dat ze erg trots op haar was en ook een beetje verrast. Aan de ene kant had ze niet verwacht dat haar verlegen dochter een aanbieding bij haar favoriete winkel zou afslaan. Op dezelfde leeftijd zou haar moeder elk soort baan hebben aangenomen om ervaring op te doen en wat geld te verdienen, maar ze beseft nu pas hoe contraproductief deze houding zelfs op volwassen leeftijd is. Waarom genoegen nemen uit angst om meer te vragen? Zelf gaf ze toe dat ze op 41-jarige leeftijd tijdens haar laatste sollicitatiegesprek wat meer op haar salaris had kunnen onderhandelen.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De vrouw wilde benadrukken dat de meeste mensen geloven dat het altijd de ouders zijn die hun kinderen geweldige levenslessen geven, maar de waarheid is dat het een continu en wederkerig proces is. Deze moeder heeft blijkbaar een openbaring gehad dankzij haar jonge en minder ervaren dochter, en is enorm dankbaar om de dingen in een nieuw perspectief te zien. Duizenden gebruikers op Reddit hebben met woorden van steun gereageerd op de getuigenis van deze moeder en haar dochter, allemaal in de hoop werkgevers met dezelfde moed onder ogen te kunnen zien als haar tienerdochter.

Advertisement