Hij heeft twee banen om zijn grootste droom te verwezenlijken: "Geef nooit op"

Janine image
door Janine

03 Maart 2023

Hij heeft twee banen om zijn grootste droom te verwezenlijken: "Geef nooit op"
Advertisement

Je dromen waarmaken is niet eenvoudig: ieder van ons heeft er wel een en het is de motor die onze acties en onze dagen in beweging zet. Óscar López, een 26-jarige jonge politieagent uit Paraguay die werkt bij de eenheid Gemotoriseerde Tactische Operaties van de politie, weet dat heel goed.

De man had er altijd van gedroomd om vliegenier te worden, dus begon hij een opleiding te volgen om piloot te worden, maar om zijn doel te bereiken moest hij vele obstakels overwinnen en vele offers brengen, en zelfs twee banen tegelijk uitvoeren om zijn studies te betalen.

via Ultimahora

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Óscar behaalde niet alleen de titel van civiel piloot (PAC), maar hij deed het met vlag en wimpel en verdiende ook erkenning als de beste student van de cursus, zoals gemeld door zijn collega-piloten via een Facebook-bericht. De 26-jarige benadrukte dat de cursus een jaar duurde en onderstreepte hoe moeilijk het voor hem was, omdat hij er veel moeite voor moest doen om het af te ronden.

In die tijd moest hij tijd vinden om te studeren, maar ook om rekeningen en huur te betalen. Zijn salaris als politieagent was niet genoeg om zijn onkosten te dekken, dus moest hij op zijn vrije dagen als koerier werken: "Het was niet gemakkelijk, de waarheid was dat ik veel schulden had en het financieel niet goed ging, dus begon ik twee banen te doen om mijn rekeningen te kunnen betalen”, zei hij.

Advertisement

Tot op de dag van vandaag is hij enorm trots dat hij zijn droom heeft waargemaakt en heeft hij er weer een gloednieuwe bij, namelijk om ooit commercieel piloot te worden voor grote luchtvaartmaatschappijen: "Ik ben erg blij en ik wil blijven groeien in deze omgeving”, merkte hij op.

De man wilde ook oprecht advies geven aan degenen die hun verlangens nastreven: "Een droom kan niet uitkomen met magie: het kost zweet, vastberadenheid en hard werken. Geef nooit op en luister niet naar mensen die je bekritiseren en die niet in je geloven, dat zullen ze altijd doen, maar je kunt bewijzen dat ze ongelijk hebben”, legde Óscar wijselijk uit.

Een prachtig voorbeeld van hoeveel wilskracht en vastberadenheid zelfs de persoon met minder mogelijkheden of veel moeilijkheden tot succes kan leiden.

Advertisement