Hij studeerde af en droeg zijn succes op aan zijn moeder, een vuilnisophaler: "Ze liet het me aan niets ontbreken, nog geen potlood”

Janine

09 Januari 2023

Hij studeerde af en droeg zijn succes op aan zijn moeder, een vuilnisophaler: "Ze liet het me aan niets ontbreken, nog geen potlood”
Advertisement

Een hogere schoolopleiding met vlag en wimpel afronden is een belangrijke mijlpaal in iemands leven, maar hoewel het tegenwoordig een gemakkelijk haalbaar doel lijkt, is dit niet voor iedereen het geval. De jonge Lorenzo Menezes is 22 jaar oud en net afgestudeerd in Administratie: een veelvoorkomende prestatie in het leven van een jongere, maar die voor de jongen een veel bijzonderder betekenis had. Zijn familie heeft namelijk veel opgeofferd om hem in staat te stellen te studeren en af ​​te studeren en daarom deelde Lorenzo een zeer tedere toewijding op sociale media ter ere van zijn moeder, Edvan Bacelar da Silva.

via Claudia.abril.com.br

Advertisement

Mevrouw Edvan Bacelar da Silva - "Netinha", zoals ze bekend staat in Conceição do Coité, in het binnenland van Bahia, Brazilië - werkt als vuilnisophaler en heeft geen volledige opleiding kunnen volgen: ze heeft de basisschool onderbroken en heeft altijd moeten vechten om het haar kinderen aan niets te laten ontbreken. Volgens de jonge Lorenzo zorgde de vrouw er altijd voor dat hij en zijn twee broers, Rayssa, 20, en Paulo Ricardo, 13, niets misten: "Toen ik klein was, zorgde deze vrouw er altijd voor dat ik niet zonder potlood, noch een gum, noch een notitieboekje om te studeren zat, noch een warme maaltijd op tafel", vertelde hij.

Elk jaar haastte zijn moeder zich om haar kinderen op school in te schrijven en om schoolspullen en uniformen te kopen. Lorenzo heeft altijd op openbare scholen gestudeerd en werd door zijn leraren aangemoedigd om zich in te schrijven voor de universiteit. Hij werd aangenomen met een studiebeurs die 100% van de kosten dekte, in de Faculteit Administratie van de Anísio Teixeira Universiteit, twee uur rijden van huis.

Door de opofferingen van zijn moeder en de grote toewijding van Lorenzo was de man de eerste afgestudeerde in de familie: "De emotie die we voelen wanneer een doel is bereikt, is onverklaarbaar", merkte hij op.

"Ik kan alleen maar dankbaar zijn en schreeuwen van vreugde voor deze overwinning! Het is opwindend om te schreeuwen: het is me gelukt! Geef je dromen niet op, we zijn allemaal in staat om ze waar te maken, of het nu gaat om een ​​zanger, een acteur, een politieagent, een administrateur, een rechter... volg ze! Je zult ze bereiken, en je zult ze blijven volgen. Ik ben zelf net begonnen! Dat heb ik allemaal te danken aan de studiebeurs, maar vooral aan mijn moeder die mij en mijn broers altijd heeft gesteund. Bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan!", besloot Lorenzo.

Advertisement