Zijn vrouw heeft een fulltime baan en hij wijdt zich aan het huishouden en de kinderen: "daardoor vinden ze mij niet mannelijk"

Janine image
door Janine

04 Februari 2023

Zijn vrouw heeft een fulltime baan en hij wijdt zich aan het huishouden en de kinderen: "daardoor vinden ze mij niet mannelijk"
Advertisement

Hoewel we getuige zijn van een groter bewustzijn van gendergelijkheid op het werk en in elke andere omgeving van het dagelijks leven, zijn er nog steeds sterke vooroordelen over sommige "traditionele" functies die door mannen of vrouwen zouden moeten worden vervuld, zoals bijvoorbeeld de taak van kinderen opvoeden en de carrière opgeven.

Toen Claire, de vrouw van Michael Bracey, een baan aangeboden kreeg die ze niet kon weigeren, was hij meer dan blij om fulltime voor hun 4 jonge kinderen te zorgen. Het stel komt uit Nieuw-Zeeland en verhuisde naar een klein plattelandsstadje om Claire's carrière te bevorderen.

via Daily Mail

Advertisement
Pexels - Not The Actual Photo

Pexels - Not The Actual Photo

"De referentiepersoon in ons gezin worden was geen moeilijke keuze," merkte Michael op: "In feite was het lang niet zo ontmoedigend of eng als men me had willen doen geloven. We waren net verhuisd naar een kleine landelijke stad vanwege de carrière van mijn vrouw. Er waren maar weinig kansen op werk voor mij, we moesten een school kiezen voor onze kleuter en een ouder kind begon aan een nieuwe school."

Maar omdat hij buiten een stedelijk centrum woonde, was de reactie op zijn nieuwe functie niet helemaal positief: "Als plattelandsgemeenschap had ik het gevoel dat ze me niet mannelijk genoeg vonden. Volgens hen kon ik niet vader zijn: ik moest een tractor besturen of dat soort dingen doen”, zei hij. Michael voegde eraan toe dat deze houding doorging op de school, waar het overwegend vrouwelijke personeel druk op hem uitoefende om zich aan te passen aan het heersende gedachtegoed, in plaats van de vader te zijn die zijn meisjes nodig hadden.

Advertisement
Pexels - Not The Actual Photo

Pexels - Not The Actual Photo

"Ik kan omgaan met de spot van klasgenoten, van andere mannen die geen idee hebben wat ze missen. Hoeveel mannen van mijn leeftijd hebben tenslotte de kans gehad om zoveel tijd met hun kinderen door te brengen? Niet veel, denk ik," merkte Michael op. Hoe dan ook, de supervader gaf toe dat hij de oppervlakkige mening van de andere moeders nogal vervelend vond.

"Als je denkt dat er iets raars of mis is met een thuisblijfvader, dan heb je een probleem dat je voor jezelf kunt houden, want mij kan het niet schelen”, zei Michael. De vader vertrouwde toe dat hij niet tegen het gegiechel, de hatelijke opmerkingen en grappen kon en dat hij het werk van thuisblijfouder niet kan doen omdat hij een man is: "Mijn vrouw en ik hebben 4 geweldige, briljante, intelligente, leuke en succesvolle kinderen. Ik moest leren en met hen meegroeien en ze hebben me veel geleerd”, zei hij.

Wat vind jij ervan?

Advertisement