Van top tot teen getatoeëerd, besluit ze de tatoeages van haar gezicht te verwijderen: “Ik had heimwee naar mijn gezicht”

Janine

18 Januari 2023

Van top tot teen getatoeëerd, besluit ze de tatoeages van haar gezicht te verwijderen: “Ik had heimwee naar mijn gezicht”
Advertisement

Tegenwoordig besluiten steeds meer mensen van alle leeftijden om een ​​of meerdere tatoeages op hun huid te laten zetten. Vaak vertegenwoordigt het gekozen ontwerp iets belangrijks in iemands leven, soms kan het puur decoratief zijn. De jonge Lidia Reyes, 32 jaar, van Catalaanse afkomst, is de meest getatoeëerde vrouw van Europa. Onlangs, na het behalen van de langverwachte titel op Europees niveau, besloot de 32-jarige moeder van twee kinderen om haar gezichtstatoeages te laten verwijderen met behulp van een lasertechniek. Onmiddellijk daarna legde de jonge vrouw de redenen voor haar beslissing uit via een video die werd gedeeld op haar sociale kanalen, waar ze duizenden fans heeft.

via La Vanguardia

Advertisement

"Ik verwijder mijn gezichtstatoeages omdat ik moe ben, niet omdat ik ze niet leuk vind of omdat ik mezelf lelijk vind; ik hou van gezichtstatoeages, daarom heb ik ze", legde ze uit. "Ik begin mijn gezicht echter te missen, daarom neem ik laserbehandelingen. Ik ben het beu om zo'n vol aspect te hebben," voegde ze eraan toe.

Lidia heeft echter nog steeds de ambitie om de Guinness World Record-houder te worden voor de vrouw met de meeste tatoeages. Ze heeft er dan ook een paar behouden en zelfs haar oogballen getatoeëerd. Om dit te doen, nam ze haar toevlucht tot een zeer delicate techniek, beslist ongewoon, die bestaat uit het injecteren van de inkt tussen het bindvlies en de laag sclera die het oog beschermt. Maar hoe streef je naar het wereldrecord met een "schoon" gezicht?

Het antwoord is heel eenvoudig: wat ze op het gezicht verwijdert, tekent ze op andere delen van het lichaam die nog vrij zijn, zoals de voetzolen. Haar doel is om 95% van haar lichaam te tatoeëren om in het Guinness Book of Records te komen. "Alle tatoeages hebben een betekenis voor mij, ik wil ze niet kwijtraken", merkte ze op. Om haar gezicht te herstellen, onderging de jonge vrouw een pijnlijke en langdurige laserbehandeling die verschillende sessies vereiste gedurende een totale periode van twee maanden.

"Het doet pijn, het is alsof ze je met een rubberen band over je gezicht slaan - zo pijnlijk is het. Maar ik ben het minst gekwalificeerd om erover te praten omdat ik een zeer hoge pijntolerantie heb," zei ze. "Het brandt op het gezicht, vooral als het dicht bij de ogen komt, het is een delicaat gedeelte, maar ik kan er goed tegen. Doet het meer of minder pijn dan een tatoeage? Het hangt af van de tatoeage, er zijn gedeeltes die niet pijn doen en andere, zoals het hoofd of de eerste kootjes van de vingers, juist wel pijnlijk zijn”.

Wat vind jij van tatoeages? Laat het ons weten in de reacties!

Advertisement