"Mijn vader verwacht een dochter van zijn tweede vrouw: hij wil haar naar mij vernoemen en hier ben ik verdrietig om”

Janine image
door Janine

21 Januari 2023

"Mijn vader verwacht een dochter van zijn tweede vrouw: hij wil haar naar mij vernoemen en hier ben ik verdrietig om”
Advertisement

Er zijn ideeën dat liefde een eeuwig gevoel zou moeten zijn, iets dat verder gaat dan elk probleem, obstakel of meningsverschil, maar dat is het in werkelijkheid niet. Er zijn koppels die ondanks een enorme genegenheid voor elkaar niet in dezelfde richting kunnen gaan en om welke reden dan ook besluiten uit elkaar te gaan.

Lastige situaties waar eventuele kinderen niet de dupe van zouden mogen zijn, maar soms het risico lopen de allereerste te zijn die de prijs betalen. Als er een tweede partner komt voor mama of papa, kunnen er nog meer complicaties ontstaan. Het bewijs hiervan is het verhaal waarover we je gaan vertellen.

via Reddit

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Centraal in het verhaal staat een dochter die zich "vervangen" voelde door haar vader omdat de man een andere dochter verwachtte van zijn nieuwe vrouw en samen namen ze een nogal eigenaardige beslissing. In een lange post op Reddit sprak het 18-jarige meisje over de hele kwestie om zich te confronteren en te weten of ze op de een of andere manier ongelijk had.

"Mijn vader is 54 jaar oud en hij heeft een relatie met Laura, zijn tweede vrouw, die 33 jaar oud is - begon het meisje - Op een dag was ik bij hen toen ze aankondigden dat ze een kind verwachtten, maar ze wisten het geslacht nog niet en ook de naam niet die ze zouden hebben gekozen.Twee maanden later - vervolgde ze - was ik in een webgesprek met mijn vader en hij vertelde me dat ze een dochtertje zouden krijgen en dat haar naam Lilly zou zijn. Niets vreemds als mijn naam niet Liliana was en als Lilly niet mijn roepnaam was. Ze zouden haar net als mij noemen”.

De 18-jarige vond het helemaal niet leuk, zodanig dat ze besloot de telefoontjes van haar vader niet meer te beantwoorden, noch die van zijn nieuwe vrouw, die haar nog steeds via berichten probeerde duidelijk te maken dat haar vader geen slechte bedoelingen had en dat ze altijd zijn dochter zou zijn. Het gevoel van de jonge vrouw was echter heel anders. Toen ze het haar moeder en grootmoeder vertelde, ontdekte Liliana bij hen dezelfde gevoelens.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Mijn vader verliet mijn moeder toen ik een paar maanden oud was en verscheen pas weer in mijn leven toen ik 13 werd - schreef de auteur van de post opnieuw - Ik denk dat hij alles probeert te doen wat hij niet met mij kon en hij vernoemt nu zelfs zijn nieuwe dochter naar mij en dat vind ik heel erg."

Velen hebben ervoor gekozen om een ​​opmerking achter te laten en hun mening te geven, de meesten waren het met het meisje eens over de fout die de man op het punt stond te maken. Haar vader had het volste recht op een ander leven, een nieuwe vrouw en een dochter, dit mocht niet in twijfel worden getrokken, maar hij had een andere naam kunnen kiezen, in plaats van voor dezelfde te kiezen, om zijn dochter geen ongenoegen te bezorgen.

Wat denk jij ervan?

Advertisement