7-jarige jongen brengt zijn 2-jarige zusje naar school, om haar niet alleen te laten: hij wilde de les niet overslaan

Janine image
door Janine

04 Januari 2023

7-jarige jongen brengt zijn 2-jarige zusje naar school, om haar niet alleen te laten: hij wilde de les niet overslaan
Advertisement

Elk kind in de wereld heeft het recht om onderwijs te volgen, om te spelen en de nodige zorg te krijgen van zijn familie en, waar zijn ouders gebrekkig zijn, ook van de staat. Helaas is dit vaak niet het geval en moeten zelfs de allerjongsten zich behelpen en al op jonge leeftijd hun mouwen opstropen. Het bewijs hiervan is het kind waar we het vandaag over hebben, beroemd geworden door een foto dat onmiddellijk sterke bewondering opwekte, maar ook verdriet tegenover de "gestolen jeugd" van dit kleine wezen. De jongen, pas 7 jaar oud, kon zijn jongere zusje niet alleen laten, daarom besloot hij haar mee te nemen... naar school.

via Facebook / Salvacion Elementary School (Magallanes South District)

Advertisement

#paraSaEdukasyon💓👏👏 "habo ko po mag absent mam, digdi ko na lng po alingon ang tugang ko may trabahoon po kya c...

Pubblicato da Salvacion Elementary School (Magallanes South District) su Mercoledì 31 gennaio 2018

Op het moment van de foto was Justin 7 jaar oud en zat hij in de eerste klas van de Salvacion Elementary School op de Filippijnen. Hij leeft, net als veel van zijn leeftijdsgenoten, in een zeer arme familie dat het zich niet kan veroorloven om thuis te blijven bij de jongste kinderen, daarom zorgt Justin voor zijn kleine zusje. Op de dag dat de foto werd genomen, besloot Justin echter dat hij zijn schooldag niet wilde missen en met grote moed en wilskracht ging hij naar de klas met het kleine meisje, nog geen 2 jaar oud. De hoop was dat de juf hem naar de les zou laten gaan met zijn zusje in zijn armen. Toen de vrouw de situatie zag en begreep, kon ze hem die mogelijkheid zeker niet ontzeggen. Justin had zijn uiterste best gedaan om geen schooldag te missen, een heel belangrijke boodschap voor alle anderen, gezien het feit dat tegenwoordig de meeste kinderen niet kunnen wachten om om wat voor reden dan ook van school weg te zijn.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Mevrouw Mamlei, de lerares van Justin, kon niet anders dan een foto maken van dat belangrijke moment. De foto ging vervolgens het internet rond en Justin is echt een symbool geworden voor degenen die proberen hun eigen toekomst op te bouwen: "Als je droomt over je toekomst en het voor jou een reden is om voor niets ter wereld een schooldag te missen: dit is iets dat we allemaal zouden moeten leren”, merkte mevrouw Mamlei op in haar post. We konden het niet meer met haar eens zijn!

Advertisement