Ze gaat 3 keer met een jongen uit: wanneer hij zich realiseert dat het niet zal werken, vraagt ​​hij haar om een "onkostenvergoeding"

Janine image
door Janine

10 Januari 2023

Ze gaat 3 keer met een jongen uit: wanneer hij zich realiseert dat het niet zal werken, vraagt ​​hij haar om een "onkostenvergoeding"
Advertisement

De eerste afspraakjes tussen twee mensen zijn cruciale gelegenheden om de compatibiliteit in een paar en het mogelijke begin van een nieuwe relatie te begrijpen. Daten heeft natuurlijk niet altijd een positief resultaat en het is zeer waarschijnlijk dat twee mensen elkaar na de tweede of derde date niet meer zien. Maar wat moeten we op dat punt doen?

De jonge Alex Colboth, uit Milwaukee, Wisconsin, Verenigde Staten, was stomverbaasd door het verzoek van haar laatste date die ze had leren kennen via een datingsite. De jonge man, alleen geïntroduceerd met de initialen CK, vroeg haar om hem de helft van het geld terug te betalen die hij aan hun afspraakje had uitgegeven.

via DailyMail

Advertisement

Het meisje deelde het bericht op Twitter, waar deze woorden te lezen zijn: "Hallo Alex, aangezien jij en ik elkaar niet meer zullen zien, is het niet meer dan eerlijk om je om terugbetaling te vragen voor de afspraken waarin we elkaar hebben ontmoet. Als ik me niet vergis, waren het 3 ontmoetingen waar we naar bars en restaurants gingen waar ik voor beide betaalde. Ik zou zeggen dat $35 meer dan redelijk is voor het eten en drinken dat ik je op die avonden heb aangeboden. Ik beschouw je als een eerlijk meisje, ik hoop dat je zult overwegen om me terug te betalen. Bedankt!" Allemaal vergezeld van een toegankelijke online link waar ze de gevraagde vergoeding kan betalen.

Naast de foto van het bericht, gaf Alex commentaar op de kwestie en noemde het buitengewoon "gedurfd". Ze legde later uit dat ze bij alle drie de gelegenheden had aangeboden haar deel te betalen, maar CK weigerde altijd, dus vindt ze het niet gepast om hem terug te betalen voor de afspraakjes die hij perse wilde betalen. De post oogstte meer dan 184.000 reacties en werd overspoeld met opmerkingen, waarvan er vele het eeuwenoude debat over wie een etentje zou moeten betalen opnieuw hebben doen oplaaien.

Advertisement

Sommigen waren het erover eens dat Alex volkomen gelijk had: “daten zijn pogingen: je stopt er je tijd, je geld, wat dan ook in en soms werkt het niet en loop je met lege handen weg. Je hebt de beslissing genomen om je geld uit te geven en nu ben je boos omdat je niet hebt gewonnen? Niet het probleem van het meisje", schreef een gebruiker.

Anderen kozen echter de kant van CK: "Noem me gek, maar het lijkt me juist. Hij heeft tijd en geld geïnvesteerd in een nieuwe relatie en aangezien dit tijdverspilling was, wil hij niet dat het ook een verlies van geld is… Als ik al het geld kon terugnemen dat ik heb uitgegeven aan mensen die zijn vertrokken, dan zou ik dat doen”, zei een meisje.

Wat denk jij ervan?

Advertisement