Ze bevalt van een tweeling met een paar minuten verschil: “Ze zijn in twee verschillende jaren geboren”

Janine image
door Janine

20 Januari 2023

Ze bevalt van een tweeling met een paar minuten verschil: “Ze zijn in twee verschillende jaren geboren”
Advertisement

Ouders van een tweeling weten heel goed hoezeer ze in symbiose met elkaar kunnen opgroeien en op deze manier het risico lopen hun individualiteit in gevaar te brengen. Hoewel het een tweeling is, moet elk kind zijn eigen persoonlijkheid en onafhankelijkheid kunnen behouden, ongeacht zijn of haar tweelingbroer of -zus. De hoofdrolspelers van dit verhaal, de tweeling, hebben echter al een reden te meer om zich te onderscheiden van alle gebruikelijke gevallen: de twee kleintjes zijn in feite niet alleen op verschillende dagen geboren... maar ook in verschillende jaren! Laten we samen dit tedere en ongebruikelijke geval bekijken.

via People

Advertisement

Kali Jo Scott, de 37-jarige hoofdrolspeelster van deze buitengewone geboorte, was er vrij zeker van dat de geboorte van haar tweeling zou plaatsvinden rond de vooraf vastgestelde datum, namelijk 11 januari. Toen het nieuwe jaar naderde, dachten de vrouw en haar man Cliff natuurlijk aan de feestdagen: "We maakten grappen over dingen als: zou het niet leuk zijn als er iets gebeurt met de feestdagen en het nieuwe jaar..." zei de vrouw, vooruitlopend op het feit dat er op oudejaarsavond in feite iets geweldigs en grappigs gebeurde. Kali moest namelijk eerder dan verwacht naar het ziekenhuis: op de avond van 31 december onderging ze een keizersnede in het Texas Health Presbyterian Hospital in Denton, in Texas, en daar beviel ze van  Annie Jo, om 23:55 uur.

Zes minuten later, om 00:01, arriveerde ook de kleine Effie Rose!

Advertisement

Zelfs als ze een paar dagen te vroeg geboren zijn, zijn de kleintjes in uitstekende gezondheid en wegen ze 2,4 kg.Voor deze ouders was het zeker een ongebruikelijke manier om het nieuwe jaar te vieren, een jaar dat ze zeker nooit zullen vergeten. In feite werden de meisjes op verschillende dagen, in verschillende maanden en zelfs jaren geboren, ook al kwamen ze maar een paar minuten van elkaar op de wereld. Hoeveel tweelingen kunnen opscheppen over een verjaardag op een andere dag dan die van hun broer of zus? Vader Cliff heeft dan ook bevestigd:

"Als ouder wil je er altijd voor zorgen dat tweelingen hun eigen individuele persoonlijkheid hebben en zich ervan bewust zijn dat ze speciaal en uniek zijn. Deze bijzonderheid draagt ​​bij aan dat unieke karakter dat sommige tweelingen misschien nooit zullen krijgen."

Gelukkig nieuwjaar voor dit prachtige gezin!

Advertisement