Haar man gaat niet mee naar de echo om met vrienden uit te gaan: “Ik vertel hem niet of het een jongen of een meisje is”

Janine image
door Janine

27 Maart 2023

Haar man gaat niet mee naar de echo om met vrienden uit te gaan: “Ik vertel hem niet of het een jongen of een meisje is”
Advertisement

De komst van een baby is een spannend moment voor beide ouders, ook al is het meestal - om voor de hand liggende fysieke redenen - de toekomstige moeder die onmiddellijk het idee omarmt van een nieuw leven dat in haar groeit. Veel toekomstige vaders doen er echter alles aan om voor hun wederhelft te zorgen, haastten zich om elk soort voedsel te kopen waar ze zin in hebben, begeleidden hen naar hun eerste echografie en waren waarschijnlijk ontroerd bij het allereerste horen van de hartslag.

Maar wat gebeurt er als je een partner hebt die niet erg geïnteresseerd lijkt? Het is het dilemma waar een jonge Amerikaanse vrouw mee te maken heeft, die online advies zocht om te begrijpen hoe ze met de situatie om moest gaan.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Mijn man en ik verwachten onze eerste baby en we zijn er heel blij mee. Het punt is dat hij bijna nooit met mij naar doktersafspraken gaat en zijn excuses zijn niet eens geldig. Hij is bereid de doktersafspraak te missen om te gaan voetballen, iets te gaan drinken of een bordspel te spelen met vrienden”, legt de aanstaande moeder uit. Het antwoord van de echtgenoot is heel eenvoudig: "Ik ben degene niet die de baby draagt, waarom moet ik met jou naar de dokter?".

Op een dag had de vrouw een afspraak om het geslacht van de baby te weten, maar haar man kwam niet opdagen omdat hij liever met vrienden uit eten ging in een fastfoodrestaurant: "Ik was behoorlijk boos, maar ik heb er niks van gezegd”. Haar man stuurde haar een bericht om te vragen of ze een jongen of een meisje verwachtten, maar ze reageerde niet en weigerde alle telefoontjes. "Hij kwam woedend thuis en eiste dat ik het hem zou vertellen, maar ik weigerde: hij kwam niet opdagen voor de afspraak, dus hij zou het resultaat pas krijgen als de baby was geboren", vervolgde de vrouw.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De man was woedend en beschuldigde zijn vrouw ervan kinderachtig te zijn, en bracht zijn familie op de hoogte van wat er was gebeurd. De schoonfamilie zet haar onder druk om toe te geven en het geslacht van het kind bekend te maken, maar op dit moment heeft ze besloten vast te houden aan haar standpunt en het web te vragen hoe ze zich moet gedragen.

Gebruikers hebben volledig haar kant gekozen: "Voor de duidelijkheid, dit is niet alleen een afspraak voor de onthulling van het geslacht: het is ook een controle van de gezondheid van de baby. Dus de partner slaat niet alleen de kans over om te weten of het een jongen of een meisje zal zijn, maar laat de zwangere partner alleen een controle bijwonen waar ze mogelijk informatie kan krijgen over de ontwikkeling van de baby, met het risico dat ze in volledige eenzaamheid eventuele problemen ontdekt. ​​Je man is ongelooflijk egoïstisch geweest ", merkte een man op.

Ben je het ermee eens of denk je dat de vrouw heeft overdreven?

Advertisement