Alleenstaande vader adopteert 5 broertjes en zusjes om ze niet te scheiden: "Ik heb mijn hele leven gewijd aan minder bedeelde kinderen"

Janine

16 Januari 2023

Alleenstaande vader adopteert 5 broertjes en zusjes om ze niet te scheiden:
Advertisement

Ouders worden is niet alleen een biologische kwestie, er zijn er die kiezen voor adoptie, een heel belangrijk gebaar naar kinderen en jongeren die niet altijd geluk hebben gehad, maar aan wie het leven een tweede kans niet ontzegt. De beslissing om zo'n stap te zetten is echter niet voor iedereen weggelegd: ervoor kiezen om voor degenen in moeilijkheden te zorgen, is een daad van grote vrijgevigheid en altruïsme, maar ook van moed.

De hoofdpersoon van dit verhaal weet dit goed, een goede man die ongeveer twintig jaar lang zijn leven beschikbaar heeft gesteld om kinderen in moeilijkheden te helpen, door voor meer dan 30 kinderen te zorgen. We vertellen je wat meer over hem.

via On the Road with Steve Hartman /Facebook

Advertisement

My little crew first day YES !!!!

Pubblicato da Lamont Thomas su Martedì 6 settembre 2022

Lamont Thomas is een Amerikaanse vader die beroemd werd vanwege zijn prachtige adoptie-verhaal. Het begon allemaal in 2000 en sindsdien is hij niet meer gestopt. Nadat hij had vernomen van moeilijke situaties waarin sommige van de kleintjes verkeerden, besloot hij ze de kans te geven waarop ze zaten te wachten door ze uit opvanghuizen te halen.

Het is een echte missie geworden, tot op het punt dat hij voor in totaal ongeveer 30 kinderen heeft gezorgd, naast zijn twee biologische kinderen. Nadat hij enige tijd vrijgezel was, en toen Anthony en LaMonica, de twee kinderen geboren uit zijn vorige verbintenis, volwassen waren, wijdde hij zich met hart en ziel aan deze nobele zaak. De eersten die hij adopteerde was een tweeling, de laatste 5 broertjes en zusjes.

Deze kleintjes, tussen 5 jaar en 12 maanden oud, braken zijn hart en zorgden ervoor dat hij de zoveelste solidariteitsactie ondernam.

Zendaya, Jamel, Nakia, Major en Michaela verbleven meer dan 1 1/2 jaar in 4 verschillende huizen voordat ze het licht zagen met de komst van deze goede man. Lamont wilde absoluut niet dat ze gescheiden van elkaar zouden opgroeien, dus kwam hij in actie en deed een aanvraag om ze alle 5 aan hem toe te vertrouwen voordat hun adoptie officieel werd gemaakt. Op deze manier kon hij ze hetzelfde dak en dezelfde liefde geven die ze nodig hadden.

Advertisement
Single dad adopts 5 siblings so they can stay together

In 2001, a divorced father of two in Buffalo, N.Y., took a chance on a foster kid who he “hated to see in the system.” It was just the beginning. On his own, with all his heart, Lamont Thomas’ family grew -- thirtyfold. Steve Hartman is "On The Road" https://cbsn.ws/2pxuMXT

Pubblicato da On the Road with Steve Hartman su Venerdì 1 novembre 2019

"Ik moest ze helpen, ze verdienden het om samen op te groeien" - bekende hij en hoe kunnen we hem ongelijk geven. Maar om zo'n groot verlangen waar te maken, heb je veel vasthoudendheid nodig en kun je niet opgeven. Soms is het bureaucratisch papierwerk lang en niet alle situaties zijn hetzelfde, maar hij was in staat vol te houden en iets speciaals te doen. Na zoveel jaren en vele kinderen verzorgd te hebben, zei hij dat hij officieel de vader was van 12 van hen: 10 geadopteerden, waaronder de 5 broertjes en zusjes, en twee geboren uit zijn huwelijk.

We kunnen niet anders zeggen dan dat er meer mensen op de wereld zouden moeten zijn met zulke grote harten. Het zijn deze mannen en vrouwen die met hun inzet in staat zijn om die glimlach te geven die het hart verwarmt en de hoop teruggeeft.

Advertisement