Lerares verwijdert de losse tand van een leerling: de moeder van het kind wordt woedend

Janine

16 Januari 2023

Lerares verwijdert de losse tand van een leerling: de moeder van het kind wordt woedend
Advertisement

Kinderen brengen veel tijd door op school, een plek die zo veilig en vertrouwd mogelijk moet zijn. Leraren zijn een beetje als tweede ouders, vooral voor basisschoolkinderen die elke dag nieuwe ervaringen opdoen. Loszittende melktanden zijn bijvoorbeeld een gebeurtenis waar velen naar uitkijken om wat geld of speelgoed cadeau te krijgen, afhankelijk van de traditie, maar het kan natuurlijk ook onder schooltijd gebeuren. Een lerares stond zichzelf toe om de loszittende tand van een van haar leerlingen te verwijderen, maar de moeder was het niet eens met deze keuze. Laten we eens kijken wat er precies gebeurd is.

Advertisement

Wikimedia / not the actual photo

Een moeder die in Melbourne, Australië woont, was woedend op de lerares van haar dochter, die zichzelf toestond de loszittende tand van het kleine meisje te verwijderen zonder toestemming te vragen, maar vooral het verzoek van het kind om te stoppen negeerde. De kwestie opende een belangrijk debat over verschillende kwesties en leidde er uiteindelijk toe dat gebruikers verdeeld raakten over het onderwerp. De moeder van het kind protesteerde tegen de lerares, die de grens die het kind haar probeerde op te leggen niet respecteerde. Veel gebruikers keurden de reactie van de moeder om deze reden goed: "Het is heel belangrijk dat kinderen een volwassene kunnen vragen om ze met rust te laten", schreef een gebruiker.

Veel andere gebruikers zwakten het echter af en beweren dat de juf uiteindelijk gelijk had om de tand van het kind te verwijderen: "Sommige kinderen gaan naar school met een tand die nauwelijks nog vastzit. Als de lerares niets had gedaan, het had kunnen worden ingeslikt. Complimenten aan de lerares die het heeft opgelost”, schreef een gebruiker, terwijl een ander nog verder ging: “Maak je niet zo druk, het is een tand, geen openhartoperatie".

Pexels / Not the actual photo

Verschillende gebruikers deelden ook hun eigen ervaringen ermee, of die van hun kinderen, en benadrukten hoe de lerares een service bood waar ouders dankbaar voor zouden moeten zijn: "Ik wou dat een van de leraren van mijn kinderen hetzelfde had gedaan toen hun tanden los zaten! Het is lastig. Het ouderschap is soms echt moeilijk. Die vrouw zou een medaille moeten krijgen.'

Is het jou wel eens overkomen dat een kind of kleinkind thuiskwam met een ontbrekende tand? Wat vind je van het gedrag van de lerares? Schrijf ons jouw mening in de reacties!

Advertisement