Ze verliezen beide ouders: 17-jarige zorgt voor haar 4 zusjes en 1 broer en voedt ze op als haar kinderen

Janine image
door Janine

25 Januari 2023

Ze verliezen beide ouders: 17-jarige zorgt voor haar 4 zusjes en 1 broer en voedt ze op als haar kinderen
Advertisement

Er zijn verhalen over families die helaas veel aandacht trekken vanwege ongelukkige onvoorziene omstandigheden die hun pad hebben gekenmerkt. Er zijn gezinnen waarin door een ongunstig lot één ouder of beide ontbreken, waardoor de kinderen in een bijzondere en ongemakkelijke situatie terechtkomen.

De 6 broers en zussen van dit verhaal weten er alles van, maar dankzij de oudste van hen hebben ze een gelukkig einde gekregen. Maar we leggen je wat beter uit hoe het ging.

via ABC News

Advertisement
 Orange County Sheriff's Office/Twitter

Orange County Sheriff's Office/Twitter

Het was 2013 toen er een onverwachte en fatale episode plaatsvond in het huis van Rodriguez: moeder Lisa Smith, 35 jaar, stierf en liet een enorme leegte achter in het leven van haar man en kinderen. Op dat moment kon vader Alexander niets anders doen dan de pijn opzij zetten om zich volledig te wijden aan zijn 6 kinderen. Maar het lot is soms zo wreed om te doen wat we nooit zouden verwachten.

Slechts drie jaar later ging ook de man op 44-jarige leeftijd naar de hemel, waardoor zijn kinderen aan een onzeker lot werden overgeleverd. En hier kwam de jonge Samantha met al haar macht in het spel. Het meisje, toen 17, trad in de voetsporen van haar vader en nam het heft in eigen handen. Ondanks haar jonge leeftijd begreep ze perfect wat haar lot en dat van haar broertje en zusjes zou zijn: geen familielid zou ze allemaal samen kunnen nemen en de pleeginrichtingen zouden hun thuis zijn geworden. Wat kon ze doen?

De jonge vrouw heeft ervoor gekozen haar tienerleven opzij te zetten: "Ze hadden een volwassene nodig en ik werd er een" - verklaarde het meisje. Ze verspilde nooit tijd en werkte altijd hard om te voorkomen dat ze eten, troost, school misten, ze hielp 4 kleine zusjes en 1 broer - tussen 13 en 4 jaar oud - alsof het haar eigen kinderen waren en uiteindelijk is het haar gelukt. Er waren altijd veel mensen aan haar zijde, waaronder haar oma Lourdes, die in Orange County, Florida woonde, waar ze alle zes naartoe verhuisden.

Advertisement
 Orange County Sheriff's Office/Twitter

Orange County Sheriff's Office/Twitter

"Ik heb veel van mijn moeder geleerd - bekende ze - ik heb haar altijd veel voor ons zien doen en ik moest haar lessen gewoon in de praktijk brengen. Ik ben blij dat ik hun referentiepunt ben en ik wil ze veel leren. Voor mij is het leuk om ze te helpen opgroeien". Natuurlijk heeft Samantha veel opgegeven, maar ze lijkt er nooit spijt van te hebben gehad en na de eerste paar dagen, waarin ze ook de school had onderbroken, besloot ze weer te gaan studeren. Zo goed als ze kon, tussen studie en parttime werk als serveerster, slaagde ze erin om af te studeren.

Het verhaal van het gezin Rodriguez heeft veel mensen ontroerd en velen kwamen in actie om zo goed mogelijk een handje te helpen. Er zijn mannen en vrouwen geweest die haar geschenken en dagelijkse hulp hebben gebracht en de hele gemeenschap heeft haar onverwachte steun gegeven. Er zijn ook geldinzamelingsacties opgezet om haar in staat te stellen wat geld te hebben om in elke behoefte te voorzien, om nog maar te zwijgen van het feit dat een groep, die anoniem bleef, ervoor heeft gekozen om het gezin een auto te geven om zich te kunnen verplaatsen.

Bij zulke gelegenheden komt het beste in mensen naar boven. Solidariteit, altruïsme en liefde vormden de achtergrond van een verhaal dat voortkwam uit zeer pijnlijke gebeurtenissen, maar het leven weet te nemen en geven en ondanks alles heeft Samantha een manier gevonden om haar gezin bij elkaar te houden. We complimenteren haar met het gegeven voorbeeld en hopen dat de toekomst elke dag rooskleuriger zal zijn voor dit gezin. Veel geluk!

Advertisement