Op 90-jarige leeftijd blijft hij werken als vrachtwagenchauffeur: “Ik moet nog steeds diensten van 12 uur draaien om de rekeningen te betalen”

Janine

24 Januari 2023

Op 90-jarige leeftijd blijft hij werken als vrachtwagenchauffeur: “Ik moet nog steeds diensten van 12 uur draaien om de rekeningen te betalen”
Advertisement

Werk veredelt de mens: hoe vaak hebben we deze zin niet gehoord. Het is waar, daar bestaat geen twijfel over, maar het is net zo waar om, als je eenmaal een bepaalde leeftijd hebt bereikt, met pensioen te willen gaan en zoveel mogelijk van het leven te genieten. Er zijn er echter die het niet kunnen doen wanneer ze zouden willen: er zijn veel dagelijkse taken en de kosten van levensonderhoud stijgen steeds meer, dus veel mensen blijven hun beroep uitoefenen, ondanks hun leeftijd.

De hoofdpersoon van dit verhaal weet dit goed, een 90-jarige die, na jaren eervolle dienst, elke ochtend blijft opstaan ​​om eropuit te gaan en zijn werk te doen.

via BBC

Advertisement

Pxhere - Not the actual photo

De man die oorspronkelijk uit Sheffield, het Verenigd Koninkrijk, komt, heet Brian Wilson en is 90 jaar oud. Deze oudere man is in zijn land beroemd geworden omdat hij de oudste en langstlevende vrachtwagenchauffeur is. Zijn carrière begon namelijk al in 1950 en is sindsdien nooit meer gestopt. Hij stapte voor het eerst in een vrachtwagen tijdens zijn militaire dienst, bracht daarna drie jaar door bij een oliemaatschappij die de logistiek afhandelde en kwam uiteindelijk bij het familiebedrijf E. Wilson & Sons, waar hij nog steeds werkt.

In zijn hele carrière heeft hij nooit vrijwillig een werkdag gemist, en alleen een gezondheidsprobleem wist hem 7 weken van het autorijden af ​​te houden, waarna hij onvermoeibaar doorging en aangemoedigd door zijn 89-jarige vrouw Mavis.

“Ze spoort me aan om door te gaan - zei de oude man - Mijn vrouw zegt dat als ik zin heb en de kracht heb, ik zo lang kan doorgaan als ik wil". En dat is precies wat hij doet.

Rawpixel - Not the actual photo

"Mijn uren hangen sterk af van de verplichtingen die ik elke week besluit aan te gaan - vervolgde Brian - Soms betekent werken dat ik om 4 uur 's ochtends opsta en diensten draai die tot 12 uur duren. Natuurlijk, als ik als werknemer zou werken, zou ik zijn gestopt, maar ga verder voor het bedrijf dat mijn vader heeft opgericht, ik vind het leuk dus ik ga door. Om nog maar te zwijgen - bekende hij - dat ik beter in staat ben om mijn elektriciteits- en gasrekening te betalen. De kosten van levensonderhoud blijven stijgen en ik kan het me niet veroorloven om te stoppen". Niet alleen een keuze gedreven door passie dus, maar ook door de behoefte om wat extra geld mee naar huis te brengen.

Toch kan Brian niet wachten om met pensioen te gaan, waarna hij en zijn wederhelft voor twee maanden naar Thailand vertrekken. Daar woont een van hun 4 kinderen, die ze al 5 jaar niet hebben gezien en met wie ze wat tijd willen doorbrengen. "Hij is daar 15 jaar geleden naartoe verhuisd - zei de vrachtwagenchauffeur - en onze grootste wens is om wat tijd met hem door te brengen, dus ik vertrek met mijn vrouw Mavis zodra ik besluit te stoppen met werken".

Advertisement

This is Brian Wilson. He's Britain's oldest lorry driver at the age of 90. He still does 12-hour shifts, getting up at 4am to travel the country 😲 https://bit.ly/OldestHGVDriver

Pubblicato da South Yorkshire Live su Mercoledì 11 gennaio 2023

Hij is een toonbeeld van doorzettingsvermogen, vasthoudendheid en wilskracht: veel mensen zijn het werken snel zat of doen het met tegenzin omdat ze er geen zin in hebben of omdat het niet hun droombaan is. Deze man daarentegen houdt van wat hij doet en tovert nog steeds een glimlach op zijn gezicht ondanks dat het niet een van de eenvoudigste is.

Wat vind je van zijn keuze om op 90-jarige leeftijd door te blijven gaan?

Advertisement