Ze is misvormd door een brand: haar partner blijft aan haar zijde en bewijst dat liefde niets met het uiterlijk te maken heeft

Janine image
door Janine

22 Oktober 2020

Ze is misvormd door een brand: haar partner blijft aan haar zijde en bewijst dat liefde niets met het uiterlijk te maken heeft
Advertisement

Het verhaal van Turia Pitt, een meisje dat als succesvol ex-model te maken kreeg met enorme fysieke en psychologische trauma's als gevolg van een vreselijk ongeval waarbij haar lichaam voor 60% werd verbrand, is ronduit schokkend, maar vol liefde en moed. Turia had aan de ene kant veel geluk, want na dit ongeval slaagde ze erin te herstellen, ook al moest ze een hoge prijs betalen om in ieder geval weer een normaal leven te kunnen leiden. Hoe ging ze om met al deze pijn en al deze veranderingen? Dankzij de onvoorwaardelijke liefde van haar toenmalige partner, Michael Hoskin, nu haar echtgenoot en vader van twee prachtige kinderen. Ware liefde is niet iets dat als vanzelfsprekend wordt beschouwd of tegenwoordig zo eenvoudig te vinden is, maar er zijn nog steeds mensen die er met alle macht in geloven.

via Instagram / Turia Pitt

Advertisement

In 2011 was Turia 24 jaar oud en deed ze mee aan een zeer competitieve marathon in Australië. Tijdens dit sportevenement werd ze verrast door een bosbrand, waar ze niet de mogelijkheid had om dekking te zoeken. Het was niet vanzelfsprekend dat Turia er levend uitkwam, maar gelukkig leefde ze nog toen de reddingswerkers tussenbeide kwamen. Helaas waren haar handen, gezicht en de rest van haar lichaam bedekt met ernstige brandwonden. Turia was letterlijk haar gezicht kwijt en wat haar uiterlijk vertegenwoordigde voor anderen. Maar afgezien van de buitenkant, mag men de binnenkant niet vergeten, iemands karakter en interesses - allemaal dingen die haar partner Michael nooit heeft vergeten. Michael, die op dat moment haar vriend was, besloot, ondanks een uitstekende baan als mijningenieur, alles opzij te zetten om zich volledig te wijden aan Turia en haar herstel.

Advertisement

Turia was ernstig misvormd door de brandwonden, zo erg dat ze praktisch onherkenbaar was. Dit was een klap voor iedereen, vooral voor Turia, een jong meisje dat altijd alles in het leven heeft gehad en altijd als heel knap werd beschouwd. Dit alles was echter niet genoeg om Michael van zich te verwijderen, haar metgezel, die haar met vastberadenheid en doorzettingsvermogen psychologisch hielp en ondersteunde tijdens de 2 lange jaren van ziekenhuisopname.

De arme Turia gaf bijna $3 miljoen uit aan plastische chirurgie en werd gedwongen om gezichtsmaskers te dragen; de jonge vrouw accepteerde haar uiterlijk niet en elke keer dat ze de kracht vond om in de spiegel te kijken, walgde ze van wat ze zag. Michael's onvoorwaardelijke liefde veranderde gelukkig veel dingen. Vandaag zijn hij en Turia getrouwd en hebben twee prachtige kinderen: de jonge vrouw is herboren en leidt nu een leven dat in het teken staat van geluk en liefde. Het is niet vanzelfsprekend dat je partner zo trouw en ondersteunend kan blijken te zijn op een moment van zulke hevige pijn, maar gelukkig zijn er zeldzame uitzonderingen die ons eraan herinneren dat ware liefde bestaat, en hoe!

Advertisement