Ze ontslaan hem na 37 jaar en noemen hem een ​​"oud fossiel": hij krijgt een schadevergoeding van 40.000 euro

Janine image
door Janine

10 Februari 2023

Ze ontslaan hem na 37 jaar en noemen hem een ​​"oud fossiel": hij krijgt een schadevergoeding van 40.000 euro
Advertisement

Werk is een heel belangrijk aspect in iemands leven: voor sommigen is het zelfs fundamenteel, het middelpunt waar de gemoedstoestand de rest van de dag om draait. Als je erover nadenkt, is het in feite een activiteit die een groot deel van iemands tijd in beslag neemt en die - naast een gevoel van voldoening - een echte routine markeert die moeilijk op te geven is. Glenn Cowie, een 58-jarige man die 37 jaar voor het internationale ingenieursbureau Vesuvius heeft gewerkt, is zich hiervan terdege bewust en werd onlangs ontslagen omdat hij "te oud" was. Laten we samen de details van het verhaal ontdekken.

via Metro

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De beslissing over zijn ontslag werd genomen door de CEO van het bedrijf, Patrick Andre. De manager huurde een jonger meisje in en moedigde andere managers aan om oudere werknemers "weg te werken" om het aannemen van werknemers onder de 45 jaar aan te moedigen. Alsof dat nog niet genoeg was, had Andre tijdens een vergadering Glenn gedefinieerd als "een oud fossiel dat niet in staat is om een ​​groep millennials aan te kunnen". Een paar weken later presenteerde hij zijn ontslagbrief aan de 58-jarige, die geschokt was door de manier waarop hij was behandeld. De man herinnerde zich de opmerking nog heel goed omdat “het zo onverwacht en ongepast was”.

Boos over wat hij had ondergaan, koos Glenn ervoor om naar de rechtbank te stappen om gerechtigheid te verkrijgen: "Het bedrijf heeft een diep institutioneel vooroordeel uitgeoefend tegen meer volwassen werknemers. Ik heb bijna veertig jaar voor Vesuvius gewerkt en ik kan niet accepteren dat mij wordt verteld dat ik word ontslagen vanwege mijn leeftijd. Het is een enorme klap voor mij. Ik heb altijd alles gegeven en mijn vaardigheden en ervaring jaar na jaar vergroot", aldus Glenn.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Het is moeilijk om de mentale pijn die ik leed als gevolg van de behandeling van het bedrijf volledig te beschrijven. Het was ernstig en langdurig. Ik heb 37 jaar van mijn leven aan het bedrijf gewijd. Ik verloor het vertrouwen in mezelf. Ik heb hierdoor echt een nare tijd doorgemaakt”, legde Glenn uit tijdens de hoorzitting. De rechtbank oordeelde in het voordeel van Glenn en stelde een door het bedrijf te betalen schadevergoeding van bijna 40.000 euro vast, evenals een verdere schadevergoeding op een later tijdstip.

Het bedrijf verwierp de beschuldigingen van discriminatie en een woordvoerder van Vesuvius zei: "We zijn teleurgesteld over de uitkomst van deze zaak en hebben al beroep aangetekend tegen de oorspronkelijke uitspraak. We zullen deze uitspraak bekijken met onze juridische adviseurs en beslissen of er verder beroep wordt aangetekend".

Wat denk jij ervan? Vind je de uitkomst van deze uitspraak juist?

Advertisement