Hij betaalt oogoperaties voor 1000 onbekende blinden: hij heeft ze hun leven teruggegeven

Janine image
door Janine

03 Maart 2023

Hij betaalt oogoperaties voor 1000 onbekende blinden: hij heeft ze hun leven teruggegeven
Advertisement

Het zicht is een echt geschenk, misschien wel de belangrijkste van de vijf zintuigen, en als het ontbreekt, zijn er werkelijk veel moeilijkheden. Natuurlijk kunnen we leren leven met dit gebrek, maar we hebben grote kracht en doorzettingsvermogen nodig om onze onafhankelijkheid te behouden. Daarom besloot Jimmy Donaldson, beter bekend als Mr. Beast, een 24-jarige Amerikaanse YouTuber, dat hij mensen met ernstige zichtproblemen wilde helpen om van de wereld een betere plek te maken. De man selecteerde duizend blinde of ernstig slechtziende onbekenden van over de hele wereld en besloot hun operaties uit eigen zak te betalen.

via Youtube / Mr. Beast

Advertisement
Youtube / Mr. Beast

Youtube / Mr. Beast

Om zijn initiatief uit te voeren, vertrouwde de jonge YouTuber op Dr. Jeff Levenson, een chirurg uit Florida: "Er is genoeg technologie om de helft van de gevallen van blindheid in de wereld te genezen en de meeste mensen hebben een ingreep van slechts 10 minuten nodig", aldus Dr. Levenson. Kort daarna nam meneer Beast contact op met een non-profit humanitaire organisatie om 1.000 mensen met ernstige zichtproblemen te identificeren die de behandeling die ze nodig hadden om weer te zien niet konden betalen.

Op de lijst stonden patiënten van over de hele wereld: Brazilië, Kenia, Namibië, Mexico, Indonesië, Vietnam enzovoort. "Mensen konden niet geloven dat de hele operatie door Mr. Beast werd aangeboden," legde Dr. Levenson uit.

Advertisement
Youtube / Mr. Beast

Youtube / Mr. Beast

De YouTuber heeft de ervaringen van enkele patiënten gedocumenteerd: de video toont hun reacties voor en na de operatie met een wervelwind van emoties. Naast het financieren van medische behandelingen en chirurgische ingrepen, heeft Mr. Beast ook besloten om grote sommen geld te geven aan de mensen die het het hardst nodig hadden, door cheques uit te schrijven van 10.000 euro en zelfs 50.000 te schenken aan een jonge man die problemen heeft met zijn studie op de universiteit, om hem te helpen zijn diploma te behalen.

De emotionele video ging het web rond en kreeg veel bijval van het publiek, hoewel een klein deel de YouTuber ervan beschuldigde de tegenslagen van mensen "uit te buiten" voor eigen persoonlijk gewin door zijn inhoud met hun problemen te promoten. Op deze controverse heeft Mr. Beast besloten te reageren: "Ik zal mijn geld gebruiken om mensen te helpen en ik zal een testament maken door al mijn bezittingen aan een goed doel te schenken. Elke cent", zei de man. Verschillende gebruikers en prominente influencers hebben steunbetuigingen geschreven, waarin ze de goede bedoelingen van Mr. Beast opnieuw bevestigen en hoe hij herhaaldelijk heeft laten zien dat hij al zijn winst uit sociale inhoud herinvesteert voor liefdadigheidsdoeleinden. Een prachtig initiatief, nietwaar?

Advertisement