Onbekende laat een briefje achter op een automaat op de afdeling oncologie

Janine image
door Janine

27 Februari 2023

Onbekende laat een briefje achter op een automaat op de afdeling oncologie
Advertisement

Soms plaatst het leven ons voor zeer moeilijke uitdagingen om het hoofd te bieden, zoals ernstige ziekten. Wanneer dit gebeurt, is het noodzakelijk om alle mogelijke krachten te gebruiken om deze donkere periode te overwinnen, maar soms is er behoefte aan iemand die mensen in moeilijkheden eraan herinnert dat ze niet alleen zijn en dat de wereld nog steeds een leuke plek is om te leven.

Het verhaal dat we op het punt staan ​​je te vertellen is een heel duidelijk voorbeeld van hoe weinig genoeg is om moed te brengen en iemand een glimlach te geven, net zoals een onbekende onlangs heeft aangetoond op de afdeling oncologie van een ziekenhuis.

via BBC

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Een onbekende schreef onlangs een briefje en plaatste het boven een snackautomaat in het oncologisch ziekenhuis Christie in Manchester, in Engeland: het is het grootste oncologisch centrum van Europa, waar elk jaar meer dan 44.000 patiënten worden behandeld.

Zoals gemakkelijk te raden is, vechten de patiënten die naar deze instelling komen tegen kanker en een dergelijke ziekte maakt het moeilijk om de dag met vreugde tegemoet te treden. Misschien is dat precies waarom de onbekende een boodschap van hoop en wat kleine cadeautjes wilde achterlaten, om een ​​glimlach terug te brengen naar patiënten en zorgpersoneel die elke dag tegen dit kwaad vechten.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Op het briefje stond geschreven: "In het onderste deel van deze automatische distributeur vind je een reeks snacks die al zijn gekocht. Ik wilde gewoon een gebaar van belangeloze vriendelijkheid maken om te proberen iemands dag op te vrolijken. Ik hoop dat er ook iets te proeven is voor jou. Ten slotte, als je kunt, probeer dan vriendelijke daden te verspreiden".

De ziekenhuispatiënten waren aangenaam verrast en ontroerd door deze kleine verrassing: zelfs het zorgpersoneel was erg onder de indruk. "Het was een heel eenvoudig gebaar, maar het liet me de hele dag met een glimlach op mijn gezicht achter", zei een verpleegster. "Het fleurde de dag van iedereen op vanwege het simpele feit dat iemand zoiets moois deed vanuit zijn hart, zonder enige vorm van dank te willen", aldus zorgassistente Lauren Hunstone.

Het is verbazingwekkend hoe een heel simpele daad van belangeloze vriendelijkheid het humeur van mensen kan veranderen: het enige dat overblijft is een voorbeeld te nemen aan dit prachtige verhaal en te proberen wat gezonde vriendelijkheid te verspreiden om de wereld een betere plek te maken.

Advertisement