Lerares wordt door de administratie berispt vanwege haar manier van kleden: "Mag ik geen legging dragen?"

Janine image
door Janine

07 Februari 2023

Lerares wordt door de administratie berispt vanwege haar manier van kleden: "Mag ik geen legging dragen?"
Advertisement

In bepaalde omgevingen verdient het de voorkeur om zich nuchter te gedragen en kleding te dragen die geschikt is voor de omstandigheden. Op kantoor, in de kerk of zelfs op school is het bijvoorbeeld belangrijk om de dresscode te respecteren die is vastgelegd door de regelgeving of, eenvoudiger, door de gewoonten die door iedereen worden gevolgd, alsof ze in een norm zijn vastgelegd. De lerares in dit verhaal was er echter vrij zeker van dat ze altijd gepaste kleding droeg in de klas, zelfs toen ze ervan werd beschuldigd "een beetje te ver te gaan" met haar kledingkeuze. Maar laten we in detail kijken wat er is gebeurd.

Advertisement
 TikTok/christinateachesmusic

TikTok/christinateachesmusic

Christina Smith is muzieklerares op een basisschool en kreeg kritiek vanwege haar "ongepaste" kleding. De jonge lerares liet zich op TikTok aan haar volgers zien, om een ​​eerlijke mening over haar kleding te krijgen: een ruime bordeauxrode trui en een donkere legging. Wat was er zo mis met haar outfit? Toch lijkt het erop dat de administratie klaagde over het feit dat de lerares een legging droeg, een kledingstuk dat te extreem werd geacht om in een klaslokaal te dragen. Haar werkgever vroeg haar zelfs of ze het echt normaal vond om in een legging naar haar werk te gaan en in het bijschrift van haar video legde Christina uit dat haar was verteld dat "ze te ver was gegaan met haar kleding”.

Gebruikers gaven haar hun steun, vol ongeloof tegenover de controverse over leggings: "Ik kan niet geloven dat er werkplekken zijn die bepalen hoe volwassenen zich elke dag moeten kleden", schreef een gebruiker.

Advertisement
 TikTok / christinateachesmusic

TikTok / christinateachesmusic

"Ik draag elke dag een spijkerbroek of een legging. Ik ben nog steeds een geweldige lerares!” merkte een andere persoon op, die duidelijk de kant van Christina koos. Het is waar dat leggings erg nauwsluitend zijn en je vormen doen uitkomen, maar als ze worden gebruikt in combinatie met een mooie ruime trui, misschien iets langer dan normaal, waarom zou dat dan een probleem zijn? Gebruikers hebben hun zegje gedaan, maar wat denk jij?

Zou je een legging accepteren als kledingstuk om op school of op kantoor te verschijnen?

Advertisement