Werkgever schenkt een duizelingwekkende productiebonus aan zijn medewerkers: 9 miljoen euro in cash

Janine image
door Janine

08 Februari 2023

Werkgever schenkt een duizelingwekkende productiebonus aan zijn medewerkers: 9 miljoen euro in cash
Advertisement

Wanneer je voor een bedrijf werkt dat de inspanningen van zijn werknemers erkent, kun je zeggen dat je maar de helft van de inspanning voelt tijdens het uitvoeren van je werk. Als er op de werkvloer een respectvolle en vriendelijke sfeer is, zul je gemotiveerder zijn om het beste van jezelf te geven, zeker als je - als je eenmaal je doelen hebt bereikt - als dank een belangrijke bonus ontvangt. Dit weet een Chinees bedrijf dat kranen produceert goed, dat online beroemd werd nadat de eigenaar in totaal 9 miljoen euro aan productiebonus uitdeelde aan zijn werknemers. Het belangrijke bedrag werd contant aan de medewerkers overhandigd.

via Scmp

Weibo - 大河报

Weibo - 大河报

Het bedrijf in kwestie is Henan Mine, eigendom van ondernemer Cui Peijun. De magnaat heeft besloten om de uitstekende omzet van het bedrijf te vieren door 740.000 euro uit te keren aan elk van de vijf beste verkoopmanagers van het bedrijf. Maar daar bleef het niet bij: Cui schonk bonussen aan 35 andere verkoopmanagers, elk ter waarde van tussen de 150.000 en 700.000 euro. Om het nog onvergetelijker te maken, organiseerde de ondernemer vlak voor het Chinees Nieuwjaar een feest en begon hij midden in het evenement met het uitdelen van de vooraf afgesproken bonussen, in contanten!

Het feest werd geregistreerd in een reeks beelden die later werden gedeeld op een online platform vergelijkbaar met Twitter. In deze korte video's is te zien hoe medewerkers een podium oplopen en stapels bankbiljetten meenemen.

Advertisement
Weibo - 大河报

Weibo - 大河报

Iemand vroeg of de productiebonussen waren belast en een woordvoerder legde uit dat sommige al netto berekend waren, terwijl over andere nog belasting betaald moest worden. De marketingmanager van het bedrijf, Feng Xiaobei, zei dat het bedrijf tientallen ongevraagde sollicitaties heeft ontvangen sinds de bonusvideo's van de werknemers online verschenen.

“Telefoontjes naar de personeelsafdeling zijn tot nu toe niet gestopt. Ons bedrijf beoordeelt en accepteert echter gewoonlijk alle werkaanvragen. We moeten eigenlijk nieuwe werknemers aannemen, omdat de bestellingen voor onze producten aanzienlijk exponentieel zijn toegenomen dankzij deze onverwachte bekendheid op het web”, aldus Xiaobei. Een initiatief dat zeker gewaardeerd wordt door de meest productieve werknemers en dat - blijkbaar - het bedrijf nog meer heeft laten verdienen, publieke goedkeuring heeft gekregen en een verdere omzetstijging heeft gekregen. Een intelligent en beslist functioneel idee, vind je niet?

Advertisement