Hij wint 1 miljoen in de loterij: “Als een vreemde niet was voorgedrongen, was het niet gebeurd”

Janine image
door Janine

01 Maart 2023

Hij wint 1 miljoen in de loterij: “Als een vreemde niet was voorgedrongen, was het niet gebeurd”
Advertisement

Er wordt gezegd dat "geduld de deugd is van de sterken", maar - blijkbaar - ook van de gelukkigen: dit is het geval van Stephen Munoz Espinoza, een 43-jarige man die woont in Delray Beach, in de provincie Palm Beach, in de Verenigde Staten. In feite kan de man zijn geduld meten met zijn winst van een miljoen euro, nadat een onbekende hem passeerde in de rij voor de loterijautomaat in de plaatselijke supermarkt. In plaats van boos te worden en te discussiëren, besloot Stephen het te laten gaan en naar de kassa te gaan om door te gaan met de aankoop van een "kraskaart".

via Nypost

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Blijkbaar heeft Vrouwe Fortuna besloten zijn vriendelijkheid te belonen: "Het was het einde van een lange dag werken en ik was moe. Ik stopte bij de supermarkt in de buurt van mijn huis: ik was van plan een kraslot te kopen bij de automaat, toen een man me de weg afsneed door recht voor me te gaan staan. In plaats van te klagen bij deze onbekende, koos ik ervoor om het te laten gaan en naar de kassa te gaan om mijn lot te kopen”, legde Stephen uit.

Bij het bereiken van de kassa kocht de man een kraskaart van €50, waarvan de eerste prijs gelijk is aan een jackpot van €25 miljoen: "Ik kon niet geloven dat ik een miljoen euro had gewonnen!”, merkte hij op. Nog steeds vol ongeloof stapte Stephen in zijn auto en reed naar het hoofdkantoor van de loterij in Tallahassee, waar hij om meer informatie vroeg over zijn prijs: "Toen besefte ik dat het allemaal echt was", zei hij.

Advertisement

Stephen heeft ervoor gekozen om een ​​partijprijs van €820.000 te ontvangen. Iemand vroeg de gelukkige winnaar of hij toekomstplannen had met deze grote som geld en Stephen antwoordde: "Mijn vrouw en ik willen de winst gebruiken om door te gaan met de aankoop van een nieuw huis voor ons gezin. We willen graag investeren in een ander klein pand ook om een ​​thuis voor onze kinderen te garanderen".

Volgens de loterij is de kans om dit specifieke spel te winnen 1 op 4,5: Stephen moet geluk hebben gehad, of misschien een soort "positief karma" voor de goede daad die hij in de supermarkt heeft verricht.

Advertisement