Hij weigert voor zijn zieke moeder te zorgen: “Ze negeerde me altijd en gaf de voorkeur aan mijn zussen”

Janine image
door Janine

16 Februari 2023

Hij weigert voor zijn zieke moeder te zorgen: “Ze negeerde me altijd en gaf de voorkeur aan mijn zussen”
Advertisement

De relatie tussen ouders en kinderen zou uniek en onlosmakelijk moeten zijn, maar helaas is dit niet altijd het geval. Niet alle ouders zijn perfect, net zoals niet alle kinderen weten hoe ze de belangeloze liefde die ze ontvangen kunnen teruggeven. De waarheid is simpel: of we nu de rol van kind of ouder spelen, we zijn mensen en als zodanig zijn we geneigd fouten te maken.

Dus wat te doen als je wordt geconfronteerd met een volkomen liefdeloze moeder die erin is geslaagd de jeugd van een jonge man te ruïneren? Het is het dilemma van de hoofdpersoon van dit verhaal, die zich tot het internet heeft gewend voor advies. Maar laten we bij het begin beginnen.

via Reddit

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

De man legde uit dat hij de oudste was van 4 kinderen en de enige jongen. Zijn moeder wilde altijd dochters en dus werd hij bij de geboorte van de oudste van de drie zusjes zonder al te veel problemen aan de kant geschoven en de situatie verslechterde toen de andere twee zusjes geboren werden. Later stierf zijn vader en bevond de hoofdpersoon van ons verhaal zich alleen, ongewenst en genegeerd door zijn zussen, die altijd een hechte band met hun moeder hebben gehad.

"Mijn moeder vertelde graag aan iedereen dat ze moeder van dochters was. Ik werd vaak thuis gelaten terwijl zij haar dagen met de meisjes doorbracht. Er was nooit een moeder en zoon dag. Soms kon ze me in de ogen kijken en me vertellen dat ze mijn aanwezigheid was vergeten als ik sprak. Ik deed er alles aan om een ​​goede zoon te zijn en haar liefde te winnen. Ik ging het huis uit toen ik 18 werd en ging in therapie om mijn gevoel van eigenwaarde te vergroten en te proberen te genezen”, vertelde de man.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

De auteur van de post ging door met zijn leven en verbrak elk contact met zijn moeder en zussen, totdat deze onlangs contact met hem opnamen en uitlegden dat hun moeder ziek was: "Ze gaven toe dat ze mijn afwezigheid niet hadden gevoeld, maar ze wilden mijn hulp om voor haar te zorgen en dat weigerde ik. Ze namen 4 keer contact met me op en de laatste keer zei ik dat ik nooit een vinger zou uitsteken of een cent aan mijn moeder zou uitgeven nadat ze me had laten zitten zodra ze de dochter had die ze wilde. Ze zeggen dat ze nog steeds mijn moeder is en dat zij nog steeds mijn zussen zijn, en ik het mijn familie verschuldigd ben en me moet gedragen als een volwassene”, legde hij uit, terwijl hij Reddit-gebruikers om hun mening vroeg over hoe om te gaan met zijn familie.

Gebruikers kozen allemaal zijn kant en legden uit dat zijn moeder meer dan een volwassene was toen ze besloot hem te negeren: "Je bent haar niets verschuldigd. Ze was er niet voor jouw behoeften en je hoeft er niet te zijn voor die van haar. Negeer ze en blijf een gelukkig leven opbouwen”, merkte iemand op.

Wat denk jij en wat zou jij doen in zijn plaats?

Advertisement