Op de trouwfoto staat de echtgenoot arm in arm met zijn minnares: ze ontdekt het 15 jaar later

Janine image
door Janine

15 Februari 2023

Op de trouwfoto staat de echtgenoot arm in arm met zijn minnares: ze ontdekt het 15 jaar later
Advertisement

Liefde is een heel sterk gevoel en soms wordt het bijna oncontroleerbaar: je kiest niet echt van wie je houdt. Deze zin wordt helaas waar wanneer dit gevoel niet wordt beantwoord en het moeilijk wordt om de pagina om te slaan en aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Paula is een jonge vrouw die oude foto's van de bruiloft van haar ouders op Twitter heeft geplaatst, waarin ze het melancholische liefdesverhaal vertelt van haar moeder, dolverliefd op een ontrouwe echtgenoot. De foto's hebben een reeks reacties van gebruikers opgeroepen vanwege een zeer specifiek detail. Laten we eens kijken wat het is.

via Twitter / paugeraldine

Twitter / paugeraldine

Twitter / paugeraldine

Paula plaatste enkele foto's van de bruiloft van haar ouders op haar Twitter-account. Bij één in het bijzonder beschreef de jonge vrouw het tafereel met deze woorden: "Mijn moeder is zo getrouwd, erg verliefd, terwijl mijn vader arm in arm stond met zijn minnares". Een trieste realiteit die enkele jaren na het huwelijk van Elba en Luis, dat 52 jaar geleden plaatsvond, aan het licht kwam, ook al was in werkelijkheid altijd bekend geweest hoe ontrouw de man was. Luis had in feite de reputatie een rokkenjager te zijn, zo erg zelfs dat hij meerdere minnaressen tegelijk had: hij onderhield een relatie met de vriendin van zijn broer en met een andere vrouw, allemaal tijdens zijn huwelijk met Elba, zoals blijkt uit de zwart-witfoto die door Paula is geplaatst. Dergelijk gedrag kan nauwelijks worden vergeven, nietwaar? Toch was Paula's moeder zo verliefd op Luis dat ze, toen ze er na 15 jaar achter kwam, hem vergaf en hun huwelijk nog een paar jaar kon doorgaan. Maar in 1978, nadat Elba ontdekte dat Luis haar opnieuw ontrouw was, besloot Elba met tegenzin hem te verlaten en te scheiden.

De "beroemde" trouwfoto waarop Elba verliefd naar Luis staart, terwijl zijn lachende minnares naast hem staat, lokte veel reacties uit: "Ik begrijp nog steeds niet waarom mijn moeder die foto nooit doormidden heeft gescheurd en aan mij heeft gegeven" aldus Paula.

Advertisement
Twitter / paugeraldine

Twitter / paugeraldine

Er waren veel teleurstellingen voor Elba: "Die vrouw was destijds de vriendin van mijn oom. Ze is nooit een belangrijk iemand geworden. Noch in het leven van mijn oom, noch in dat van mijn vader, maar ze gingen anderhalf jaar met elkaar om. Maar ze was niet de enige. Mijn vader was zijn hele leven ontrouw aan mijn moeder”. Een trieste waarheid die Elba er niet van weerhield om tot het laatste moment in haar hart van Luis te blijven houden. Vandaag is Luis 83 jaar oud en heeft hij een relatie met een 43-jarige vrouw; hij leeft van het pensioen dat Elba hem heeft nagelaten, en Paula en haar broer praten bijna nooit met hem, maar aan de andere kant lijkt hij ook niet geïnteresseerd in zijn kleinkinderen. Elba hertrouwde maar had helaas geen geluk, zelfs niet met haar tweede "liefde".

"Helaas was mijn moeder tot zijn laatste dag verliefd op mijn vader. Je zag het aan haar gezicht, net als op de trouwfoto. Helaas kies je niet op wie je verliefd wordt”, merkte Paula met een vleugje verdriet op .

Zou je zo'n verraad ooit kunnen vergeven? 

Advertisement