Deze 101-jarige oma heeft een manier gevonden om “jong” te blijven in lichaam en geest

Janine image
door Janine

20 Februari 2023

Deze 101-jarige oma heeft een manier gevonden om “jong” te blijven in lichaam en geest
Advertisement

Hoe vaak beginnen we al op 30-jarige leeftijd (of zelfs eerder) grappend te zeggen: "Ik ben hier te oud voor"? Veel te vaak. Ook omdat het gezegde "leeftijd is maar een getal" een van de clichés is die een meer dan bewezen waarheid weergeeft. Mevrouw Dinkie Flowers weet dit heel goed, een 101-jarige Britse vrouw die de wereld heeft laten zien hoe een eenvoudige positieve levenshouding en toewijding aan iemands passies mensen echt een lang, gezond en gelukkig leven zoals het hare kan geven. Mevrouw Flowers is een voormalige professionele danseres die haar balletschoenen nooit heeft weggelegd.

via Sussexlive

Advertisement
 YouTube Screenshot

YouTube Screenshot

Dinkie danst zelfs nog elke dag, omdat ze er vast van overtuigd is dat dit het geheim is van haar lange levensduur. Ze ontdekte haar passie al op jonge leeftijd, toen ze slechts 3 jaar oud was, en is sindsdien niet meer gestopt: ze studeerde aan de de Academie voor Theaterkunsten Italia Conti in Londen en werd een professionele danseres die op tournee over de hele wereld optrad, en maakte ook haar televisiedebuut op 98-jarige leeftijd, dankzij de show The Greatest Dancer.

Een van haar meest prestigieuze optredens van mevrouw Flowers waar ze met plezier aan terugdenkt, is haar optreden voor prins Philip op een ijsgala in Parijs in 1952. Het lijkt ongelooflijk, maar hoewel ze meer dan een eeuw oud is, geeft Dinkie nog steeds dans- en fitnesslessen in haar instelling, de Dinkie Flowers Stage School. Ze oefent elke ochtend aan de barre en moedigt anderen aan hetzelfde te doen: “Oefeningen aan de barre houden het lichaam soepel en veerkrachtiger, waardoor het er veel jonger uitziet", legt ze uit.

Advertisement
 YouTube Screenshot

YouTube Screenshot

"Dansen is het geheim van mijn lange levensduur. Ik dans de hele tijd, ik geef nog steeds les, ik zou niet zonder mijn balletschoenen kunnen leven. Ik hou van dansen en zal me er tot mijn laatste dag aan wijden. Ik raad iedereen aan om te beginnen met dansen om jong te blijven, voor lichaam en geest", merkte mevrouw Flowers op en voegde eraan toe: "Het klinkt moeilijk, maar het is nooit te laat om te beginnen. Als je eenmaal weet wat je doet en je wordt onderwezen door een leraar, raak je er gepassioneerd over. Je hoeft niet te hard je best te doen, maar het is goed om je lichaam te blijven bewegen, je knieën te buigen en dat soort dingen."

Deze buitengewone vrouw is een ware inspiratie voor alle mensen van hoge leeftijd die nog zoveel te geven en te ontvangen hebben in hun leven: stop nooit met het najagen van je passies.

Advertisement