Ze weigert haar schoonmoeder te huisvesten die uit haar huis is gezet: ze betaalde haar met gelijke munt terug

Janine image
door Janine

19 Februari 2023

Ze weigert haar schoonmoeder te huisvesten die uit haar huis is gezet: ze betaalde haar met gelijke munt terug
Advertisement

Familiebanden zijn iets unieks, maar ze zijn zeker moeilijk om mee om te gaan: familieleden worden niet gekozen zoals vrienden en dit maakt het gemakkelijker om meningsverschillen of onverenigbaarheden in het karakter te vinden. Het simpele delen van DNA is echter vaak voldoende om ervoor te zorgen dat familieleden elkaar zonder aarzelen in moeilijke tijden helpen. Helaas was dat niet bepaald het geval voor de hoofdpersoon van ons verhaal, die belangrijke hulp werd geweigerd door haar schoonmoeder nadat zij, haar man en hun drie kinderen letterlijk zonder huis waren achtergebleven. Maar laten we bij het begin beginnen.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"In 2019 hadden mijn man en ik het financieel goed. Het werd slechter in 2020 toen ik zonder werk zat nadat ik onze kinderen thuis moest onderwijzen. We konden de huur niet betalen. Zes maanden later werden we uit huis gezet", legde de jonge vrouw uit. De schoonmoeder had de familie gastvrijheid en twee slaapkamers aangeboden, maar trok zich op het laatste moment terug, waardoor ze 4 maanden in een busje moesten wonen, samen met hun kinderen. Later gingen ze naar een daklozenopvang.

"In die tijd had mijn schoonmoeder heel weinig contact met ons. Mijn schoonzus was geïrriteerd als we haar vroegen om bij haar thuis te komen douchen, ook al boden we haar een vergoeding. Ze keek ons ​​aan alsof we vuilnis waren omdat we ouder waren dan 30 jaar, 3 kinderen en niets hadden. Ze vertelde ons dat we alles verkeerd hadden gedaan en dat als we onze zaken op orde hadden gehad, dit allemaal vermeden had kunnen worden. Het is makkelijk voor haar om zoiets te zeggen, die het huis van haar vader heeft geërfd en al vier jaar geen belasting heeft betaald", vervolgde de vrouw.

Gelukkig wist het gezin in minder dan een jaar weer op het goede spoor te komen en zelfs een heel nieuw huis kopen door een hypotheek af te sluiten en zelfs een klein familiebedrijf op te starten. "We hebben het samen gedaan, zonder de hulp van een van haar familieleden, ondanks hun beloften", onderstreepte de jonge vrouw. Tot op heden is het de schoonmoeder die in ernstige economische moeilijkheden verkeert: volgens een nieuwe wet heeft ze geen recht meer op een pensioen en is haar salaris part-time geworden omdat haar werkstijl als "traag" werd beschouwd en, alsof dat nog niet genoeg is, heeft ze al twee ontruimingsbevelen ontvangen. Dus onlangs klopte ze op de deur van haar zoon om te vragen om verwelkomd te worden.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Ik geef toe dat mijn eerste reactie was om haar en haar brutaliteit uit te lachen. Ze voelde zich onmiddellijk beledigd en ongemakkelijk, vooral nadat ik haar had verteld dat we haar op geen enkele manier konden helpen. Mijn man stond naast me met gekruiste armen en keek naar zijn moeder, omdat hij erg verontwaardigd is dat ze haar kleinkinderen in een busje en een daklozenopvang heeft laten wonen nadat ze beloften had gedaan’, legde de vrouw uit.

De schoonmoeder ging huilend weg en kort daarna belde de schoonzus haar broer en bestempelde ze hem en zijn vrouw als "monsters" omdat ze hulp aan hun moeder hadden geweigerd in een moment van nood. Ze antwoordden dat er net een verpleeghuis in de straat was geopend en dat ze daarheen had kunnen gaan. Sommige van hun vrienden stonden echter niet achter hun beslissing en beschuldigden hen ervan zich gemeen te gedragen, dus zocht de vrouw advies op internet om erachter te komen of ze had overdreven. De gebruikers hebben haar gelijk gegeven, waarbij ze ook onderstreepten dat haar schoonzus haar eigen huis heeft en heel goed haar moeder zou kunnen huisvesten.

Wat denk jij ervan?

Advertisement