Een moeder legt uit waarom ze niet wil dat haar schoonfamilie haar 2-jarige kleindochter knuffelt en kust

Janine image
door Janine

16 Februari 2023

Een moeder legt uit waarom ze niet wil dat haar schoonfamilie haar 2-jarige kleindochter knuffelt en kust
Advertisement

We zijn allemaal van jongs af aan gewend geraakt aan het ontvangen van knuffels, kussen en knijpen op de wangen van verre en niet verre familieleden, en zelfs van familievrienden die onze ouders kwamen bezoeken. Het is een heel gebruikelijke manier waarop we de kleinsten van de familie benaderen, die zich bijna nooit tegen dergelijke gewoonten zou hebben kunnen verzetten. Toch is er in de loop der jaren een nieuw bewustzijn ontstaan ​​bij moderne ouders, wat een groot debat op gang heeft gebracht: voordat je een kind knuffelt of kust, moet je hun toestemming vragen. De moeder, hoofdrolspeelster van dit verhaal, vertelde over haar idee op sociale media. Laten we de details bekijken.

via TikTok / brittanybaxter

Advertisement
TikTok / brittanybaxter

TikTok / brittanybaxter

Brittany Baxter is een Australische vrouw, moeder van een 2-jarig meisje, die een volgens haar zeer belangrijke kwestie opwierp: voordat iemand haar dochter knuffelt of kust, moet het kind zelf toestemming geven. Het is duidelijk dat we het niet hebben over vreemden, maar over familieleden en, om eerlijk te zijn, de grootouders die altijd soortgelijke uitingen van genegenheid voor hun kleindochter hebben gehad. Brittany vindt echter dat de schoonfamilie de "fysieke grenzen" die het kind oplegt niet respecteert en bespreekt dit onderwerp telkens met hen.

Brittany sprak openlijk over de kwestie in een van haar TikTok-video's: "Kunnen we alsjeblieft beginnen te normaliseren dat kinderen volwassenen niet mogen kussen en knuffelen? Ik vind het zinloos als de volwassenen in het leven van mijn dochter zeggen: 'Wat, moeten we het haar vragen, een knuffel en een kus?', ook al heb ik het ze al duizend keer uitgelegd. En als ze nee zegt, zeggen ze: 'Oh, ze wil me niet, mijn gevoelens zijn zo gekwetst', en dan gaan ze hoe dan ook verder dan haar grenzen".

Advertisement
TikTok / brittanybaxter

TikTok / brittanybaxter

Het is een aanpak die nogal wat wrijving veroorzaakt tussen nieuwe ouders en de oudere generaties: grootouders, oudere ooms en tantes hebben moeite om het standpunt te begrijpen van degenen die, zoals Brittany, beweren dat iedereen, ook kinderen van 2 jaar, zich bewust moeten zijn van wat er gebeurt en toestemming geven. Het maakt niet uit of het een knuffel is van een grootmoeder of een tante, het punt is dat het kind onmiddellijk moet leren zijn eigen ruimte en grenzen af ​​te dwingen.

Ben je het eens met de educatieve methode van Brittany of vind je het een beetje "overdreven"? Schrijf ons jouw mening in de opmerkingen.

Advertisement