9-jarige jongen studeert af: "Ik wil astrofysicus worden" (+VIDEO)

Janine image
door Janine

13 Maart 2023

9-jarige jongen studeert af: "Ik wil astrofysicus worden" (+VIDEO)
Advertisement

Kinderen zijn wonderbaarlijk tedere en naïeve wezens: het is fantastisch om ze het verschil tussen goed en kwaad te leren en ze te helpen met hun huiswerk, maar soms zijn er bijzonder begaafde kleine studenten, die al op jonge leeftijd ver vooruit zijn en een prestigieuze studie behalen. Een treffend voorbeeld hiervan is de kleine David Balogun, een 9-jarige jongen uit de Verenigde Staten. Hij is een kind zoals vele anderen dat houdt van sporten, piano spelen, vechtsporten beoefenen, maar wat hem onderscheidt is zijn liefde voor studeren, die zo groot is dat hij ertoe wordt aangezet om in recordtijd zijn hogere schooldiploma te behalen.

via NY Post

Advertisement
YouTube - WFAA

YouTube - WFAA

David, oorspronkelijk afkomstig uit Bensalem, Pennsylvania (VS), is een van de jongste afgestudeerden ooit en heeft bovendien het eerste semester van Community College al achter de rug. Aangezien in de VS, net als in andere landen, het diploma rond de leeftijd van 18 jaar wordt behaald, heeft de jongen ruim twaalf jaar vooruitgelopen op zijn opleiding! Andere kinderen van zijn leeftijd zitten in de vierde klas en beginnen breuken te leren, maar David denkt al na over welke universiteit hij voor zijn studie zal kiezen.

"We hebben zijn buitengewone intelligentie opgemerkt sinds de eerste klas lagere school. Op dat moment besloten we hem te testen om erachter te komen welk opleidingsniveau het meest geschikt was. Hij is een negenjarige jongen met een brein dat het vermogen heeft om veel concepten te begrijpen die zijn leeftijd en soms mijn begrip te boven gaan”, zei Ronya Balogun, de moeder van David.

Advertisement

"David was een zeer inspirerende jongen, absoluut een verandering in de manier waarop je over lesgeven denkt", aldus zijn leraar natuurwetenschappen op het lyceum, Cody Derr. Kinderen gedragen zich vaak alsof ze slimmer zijn dan hun ouders, maar in dit geval is het waar.

Sinds zijn afstuderen is David lid van MENSA, de World Association of High IQ Prodigies. Zoals zojuist vermeld, heeft de jongen een semester aan Bucks County Community College afgerond en heeft hij al duidelijke ideeën, aangezien hij astrofysicus wil worden, dankzij zijn passie voor wetenschap en informatica: "Ik bestudeer graag de werking van supernovae en van zwarte gaten," merkte hij op.

Wie weet of hij de roem van Stephen Hawking kan bereiken... het ontbreekt hem zeker niet aan talent!

Advertisement