Hij is gezagvoerder, zijn vrouw en 3 dochters zijn stewardessen: ze vormen de volledige bemanning van het vliegtuig

Janine image
door Janine

08 Maart 2023

Hij is gezagvoerder, zijn vrouw en 3 dochters zijn stewardessen: ze vormen de volledige bemanning van het vliegtuig
Advertisement

Het gezin is de eerste en belangrijkste sociale formatie waarin het kind opgroeit en zich ontwikkelt in veiligheid, omringd door de liefde van zijn ouders en familieleden. De mooiste families zijn natuurlijk de verenigde families, die laten zien dat ze samen de grootste uitdagingen aankunnen. Het gezin in dit verhaal is er ongetwijfeld zo een die veel tijd samen doorbrengt, waarvan de leden er zelfs in zijn geslaagd om op hetzelfde gebied te werken, namelijk de luchtvaart. Vrouw en man ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens een vlucht en sindsdien zijn ze nooit meer gestopt met vliegen, integendeel - ze hebben van deze passie een echte familietraditie gemaakt.

via Facebook / Hörður Eydal

Advertisement

Næstum öll fjölskyldan saman í áhöfn í Washington. Nonni Ingvarsson var heima að passa hundana.

Pubblicato da Ingvar Mar Jónsson su Giovedì 25 agosto 2022

De familie Jónsson heeft een ongelooflijke passie voor vliegen, zozeer zelfs dat ze werk vonden bij een van de grootste en oudste luchtvaartmaatschappijen in hun land, IJsland. Ingvar Mar Jónsson is gezagvoerder van Icelandair, terwijl zijn vrouw en drie dochters stewardessen zijn voor dezelfde maatschappij. Jónsson en zijn vrouw, Sigga Nanna, ontmoetten elkaar op een zakenvlucht in 1997 en werden meteen smoorverliefd op elkaar: "Het was liefde op de eerste vlucht", zeiden ze allebei gekscherend.

Blijkbaar gaven de echtgenoten deze liefde voor vliegen door aan hun dochters Nina, Ingibjörg en Sigga Marta, die ook stewardessen werden voor de luchtvaartmaatschappij van hun ouders, Icelandair. Het verrassende is dat het hele gezin in staat was om diensten te regelen zodat ze samen op een vlucht van IJsland naar Washington, DC konden reizen.

Advertisement

Hoe vaak zou je in je leven een vlucht kunnen nemen waarbij de gezagvoerder en de rest van de bemanning verwant zijn? "IJsland is een klein land, dus vliegen kan gemakkelijk een familieaangelegenheid worden", aldus de luchtvaartmaatschappij op sociale media. En om het zich aan niets te laten ontbreken, voegde de familie ook hun schoonmoeder en de partners van Ingibjörg en Marta toe aan hun vlucht, met wie ze tijdens de 24-uurs tussenstop de omgeving van Washington konden verkennen.

"Het geeft veel voldoening om onze dochters te zien opgroeien tot onafhankelijke, hardwerkende mensen", zei de vader van de meisjes met enige trots.

Wat te zeggen, een gezin dat samen vliegt, is ongetwijfeld een gezin dat ook op de grond verenigd is!

Advertisement