Een man leefde 82 jaar zonder ooit een vrouw gezien te hebben

Janine image
door Janine

05 Maart 2023

Een man leefde 82 jaar zonder ooit een vrouw gezien te hebben
Advertisement

Tegenwoordig lijkt het absoluut onwaarschijnlijk dat je je nog nooit een vrouw of een auto hebt gezien: steek je neus maar naar buiten om te beseffen dat de straten wemelen van auto's en natuurlijk van vrouwen, maar ook van mannen. Toch brengt het nieuws ons voorbeelden van mannen die nog nooit in hun leven een vrouw hebben gezien. Een van hen is de hoofdpersoon van dit verhaal, een oude orthodoxe monnik die tijdens zijn bestaan ​​nooit iemand anders dan een man heeft gezien. Een werkelijk onvoorstelbaar verhaal voor ons, maar eerlijk gezegd niet eens het enige. Ben je benieuwd hoe zoiets heeft kunnen gebeuren?

via Reddit

Advertisement
Reddit

Reddit

Een man heeft de eerbiedwaardige leeftijd van 82 jaar bereikt zonder ooit een vrouw gezien te hebben. Het lijkt onmogelijk, maar Mihailo Tolotos heeft zijn hele leven in een orthodox klooster op de berg Athos in Griekenland gewoond, zonder de mogelijkheid om de wereld om hem heen te verkennen. Aangenomen wordt dat Tolotos in 1856 werd geboren en zijn moeder, die kort na de bevalling stierf, nooit heeft gekend. Dit verklaart voor een deel al hoe Tolotos nooit een vrouw heeft kunnen zien, zelfs zijn moeder niet. De kleine werd opgevoed door orthodoxe monniken in een klooster op de berg Athos en is altijd gewend geweest aan zeer specifieke, rigide regels; onder deze was er zeker het verbod voor vrouwen om het klooster binnen te gaan.

Alsof dat nog niet genoeg was, beroofde Tolotos zichzelf volledig van elke relatie met de buitenwereld, aangezien hij zijn huis nooit verliet. Het zou voor hem voldoende zijn geweest om de deur uit te gaan om in contact te komen met de moderniteit en het vrouwelijke geslacht, maar er wordt gezegd dat dit nooit is gebeurd.

Advertisement
Pixnio/ Not the actual photo

Pixnio/ Not the actual photo

De enige manier waarop de oude monnik zich iets kon voorstellen en leren over het bestaan ​​van vrouwen was door de verhalen van andere mannen en door de beschrijvingen van boeken. Een vrouw van vlees en bloed kreeg hij echter nooit te zien en op 82-jarige leeftijd stierf hij, zonder ooit zo'n natuurlijke nieuwsgierigheid te hebben gehad. In een artikel dat over de monnik spreekt, lezen we dat "hij niet eens een auto, een film of een vliegtuig had gezien" en dat het waarschijnlijk bijna onmogelijk zal zijn om in de toekomst nog iemand zoals hij te vinden.

Advertisement