Een man weigert zijn plaats af te staan ​​aan een andere passagier die naast zijn vrouw wil reizen

Janine image
door Janine

09 Maart 2023

Een man weigert zijn plaats af te staan ​​aan een andere passagier die naast zijn vrouw wil reizen
Advertisement

Reizen is een geweldige ervaring en ook heel verhelderend: we kunnen ongelooflijke plaatsen en mensen bewonderen die ons helpen mooie herinneringen te bewaren en "onze blikken te verruimen". Laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van reizen? Het idee om verschillende plaatsen te bezoeken, misschien wel heel verschillende dan die waar we permanent wonen, is heel verleidelijk: je hebt vaak te maken met veel originele culturen en tradities, soms kun je werkelijk unieke mensen ontmoeten.

Dit verhaal gaat over een "bijzondere" ontmoeting tussen twee mensen. Laten we samen uitzoeken wat er is gebeurd.

Advertisement
hippopx.com

hippopx.com

Jay Kloss, een man uit Melbourne, vloog met zijn vrouw in "business class" en alles verliep zoals het paar had gepland. Jay was een beetje geïrriteerd, één klein detail zat hem dwars: hij had zijn plaats naast die van zijn vrouw niet kunnen reserveren. In feite zat het paar hemelsbreed op dezelfde rij stoelen, maar ze werden gescheiden door het gangpad van het vliegtuig. De man wilde naast zijn vrouw zitten, op de stoel direct naast haar op de andere rij.

Het probleem was dat er een andere man naast zijn vrouw zat en daarom had hij kunnen opstaan, het gangpad oversteken en daar gaan zitten, naast zijn geliefde die op de stoel zat die het dichtst bij het vliegtuigraam zat. De oplossing voor het probleem, dacht Jay, was eenvoudig en voor de hand liggend: hij vroeg beleefd aan de man die tussen hem en zijn vrouw zat om van plaats te wisselen. Makkelijk zat. Of niet?

Advertisement

“Hé, zou je van plaats willen ruilen zodat ik naast mijn vrouw kan zitten? Ze is jarig”, begon meneer Kloss. De man aan wie dat kleine verzoek was gedaan, antwoordde Jay niet. "Is het mogelijk als we van plaats wisselen?" drong Jay aan. Opnieuw negeerde de man Jay die zenuwachtig begon te worden. Ondanks de vele verzoeken van Jay was er geen manier om de man die het paar letterlijk van elkaar scheidde van plaats te wisselen.

Uiteindelijk was een andere man, die naast Jay zat, zo vriendelijk om met zijn vrouw van stoel te wisselen, waardoor het paar naast elkaar kon zitten. De heer Kloss was echter de hele vlucht woedend en zei later dat hij de man die weigerde van stoel te wisselen wel had willen “slaan”.

De episode, die online belandde, veroorzaakte verschillende controverses. Velen kozen de kant van de man die Jay die kleine gunst had ontzegd: "de man hoefde zijn plek niet op te geven, ook al zou het aardig zijn geweest", schreef een gebruiker, "je hebt het mis, je hadden vanaf het begin stoelen bij elkaar moeten boeken", merkte een ander op. Andere gebruikers steunden Jay in plaats daarvan: “ik had graag op elk moment willen helpen", schreef een van hen, “ik sta aan jouw kant Jay, waarom zou iemand in deze gevallen niet verplaatsen?! Het is gewoon een machtsvertoon", riep een ander uit.

Wie heeft volgens jou gelijk? Zou jij je stoel hebben opgegeven?

Advertisement