Een man vraagt ​​in het vliegtuig om een ​​veganistische maaltijd en krijgt een banaan voorgeschoteld

Janine image
door Janine

11 Maart 2023

Een man vraagt ​​in het vliegtuig om een ​​veganistische maaltijd en krijgt een banaan voorgeschoteld
Advertisement

Tegenwoordig, in een steeds vooruitstrevender tijdperk, zijn er veel levensstijlen die zich binnen onze samenleving hebben verspreid: gelukkig is cultuur binnen ieders bereik en dit heeft mensen mentaal steeds "flexibeler en elastischer" gemaakt. Het is niet verrassend dat we een paar decennia geleden hoorden over "New Age", dat we zouden kunnen omschrijven als de verzameling van de meest innovatieve en originele "praktijken en overtuigingen". Een voorbeeld? We zouden acupunctuur, yoga of zelfs Feng shui (een Chinese filosofie en kunst die bestaat uit het organiseren van het huis in harmonie met de energie van de aarde) kunnen definiëren als "New Age". Kortom, in steeds modernere tijden is het concept van individualisme zeker sterker geworden: die neiging om “buiten de kaders” te gaan en je persoonlijke overtuigingen te cultiveren.

Wat dat betreft is het nu heel gewoon om over veganisme te horen of te lezen, maar wat is het precies en wat heeft het te maken met de geschiedenis van vandaag? Laten we er samen achter komen.

via Today.com

Advertisement
Kashif Mardani /Wikimedia Commons- Not the actual photo

Kashif Mardani /Wikimedia Commons- Not the actual photo

Veganisme is een beweging die een levensstijl voorstelt die gericht is op het exclusieve gebruik van hulpbronnen die niet afkomstig zijn van een dierlijke bron: of het nu gaat om voedsel, kleding of een andere hulpbron, er mogen geen dierlijke sporen zijn voor hun realisatie. Het uiteindelijke doel van deze beweging is om de uitbuiting van dieren op elk gebied te voorkomen. Zoals je je kunt voorstellen, is het volhouden van dergelijk gedrag helemaal niet eenvoudig: door je aan deze beweging te houden, is het niet alleen niet mogelijk om bijvoorbeeld kip te eten (omdat het natuurlijk een dier is), maar zelfs niet mogelijk om eieren te eten, aangezien deze van dierlijke oorsprong zijn. Stel je voor hetzelfde principe (geen uitbuiting van dieren) voor dat hetzelfde concept wordt toegepast op alles wat kan worden gekocht/geconsumeerd: circussen, sommige cosmetica, veel kleding, enz. moeten worden vermeden...

Kris Chari, een fervent veganist, bevond zich in een nogal onaangename situatie: hij werd indirect bespot vanwege zijn strikte dieet. Laten we de details bekijken.

Advertisement
Kris_Chari/flyertalk

Kris_Chari/flyertalk

Kris zat op een commerciële vlucht en tijdens de lange vlucht van zeven uur arriveerde het moment om te eten. De man deed een verzoek aan het personeel om een ​​veganistische maaltijd te mogen ontvangen. Toen hij zag dat de andere passagiers een verscheidenheid aan keuzes op het menu hadden, verwachtte Kris dat zijn verzoek gemakkelijk zou worden ingewilligd. Hij had het mis: de man kreeg alleen een banaan, voorgeschoteld als een hele maaltijd!

Kris, die logischerwijs erg teleurgesteld en geïrriteerd was, reageerde als volgt op de episode: "het is best beledigend om een ​​simpele banaan geserveerd te krijgen terwijl anderen recht hebben op een veel uitgebreider en smakelijker menu. Het lijkt mij belangrijk, gezien het groeiend aantal veganisten en vegetariërs, om geldige alternatieven voor te stellen". De luchtvaartmaatschappij verontschuldigde zich later: "Het spijt ons dat we niet aan dit soort verwachtingen konden voldoen", waarmee werd bevestigd dat bananen inderdaad het enige vervangende voedsel was dat werd aangeboden als tussendoortje voor speciale diëten.

Wat vind je van de behandeling die Kris heeft ondergaan?

Advertisement