Piloot verandert van koers om passagiers het betoverende schouwspel van het noorderlicht te laten zien

Janine image
door Janine

12 Maart 2023

Piloot verandert van koers om passagiers het betoverende schouwspel van het noorderlicht te laten zien
Advertisement

Wie van reizen houdt, weet hoe mooi het is om niet alleen nieuwe plaatsen te bezoeken, allerlei soorten mensen te ontmoeten, maar ook verrast te worden en getuige te zijn van iets ongelooflijks dat maar weinigen kunnen zien. Misschien een bepaald spektakel, een tijdelijke gebeurtenis op de gekozen plaats of een natuurverschijnsel dat alleen in bepaalde gevallen voorkomt.

Dit alles overkwam passagiers van een vlucht van EasyJet die vertrok vanuit Reykjavik, IJsland, en op weg was naar Manchester. De mensen aan boord van het vliegtuig hadden de kans om een ​​unieke ervaring te hebben, en dat allemaal dankzij de bereidheid van de piloot die zijn route enigszins veranderde om de reizigers een prachtig geschenk te geven.

via Metro

Advertisement
Adam Groves/Twitter

Adam Groves/Twitter

Het verhaal werd bij het grote publiek bekend dankzij enkele foto's die op sociale netwerken circuleerden, waarin iets ongelooflijks werd getoond en verteld. Zo heeft Adam Groves ervoor gekozen om drie afbeeldingen op zijn Twitter-account te plaatsen waarop een prachtig noorderlicht duidelijk te zien is.

Reizend met zijn vriendin Jasmine, zei de 27-jarige uit Lymm, Cheshire, dat hij precies die plaatsen had uitgekozen om de sfeervolle gebeurtenis "van dichtbij" te zien en te profiteren van de magie ervan om de vrouw ten huwelijk te vragen. Helaas was de lucht bewolkter dan verwacht en was hun wens niet in vervulling gegaan, in ieder geval totdat ze aan boord gingen.

Advertisement
Adam Groves/Twitter

Adam Groves/Twitter

"We waren ongeveer een half uur aan het vliegen, toen de piloot de lichten in het vliegtuig dimde en we dat spektakel begonnen te zien - zei de man - In het begin waren alleen degenen die aan de linkerkant van het vliegtuig zaten, in staat om de aurora borealis te zien en we zaten helaas aan de andere kant, dus we zouden het risico hebben genomen om het weer te missen, als de piloot tenminste niet had besloten om te draaien".

Zo konden alle passagiers, door een rondje van 360° van minder dan 10 minuten, getuige zijn van een gebeurtenis die hen positief verbaasde. Weliswaar liep de landing iets vertraging op door deze omleiding, maar we zijn er zeker van dat geen van de passagiers een klacht heeft ingediend toen ze op hun bestemming aankwamen.

Want wie wil er nou niet getuige zijn van zoiets moois en volop genieten van wat de natuur ons te bieden heeft? Deze mensen kregen de kans, ook en vooral dankzij de vriendelijkheid van de piloot en de intuïtie die hij had.

Heb jij ooit het noorderlicht gezien?

Advertisement