Ze gaat er prat op moeder te zijn geworden op haar elfde: "Ik was jong, maar verantwoordelijk"

Janine image
door Janine

09 Maart 2023

Ze gaat er prat op moeder te zijn geworden op haar elfde: "Ik was jong, maar verantwoordelijk"
Advertisement

De laatste tijd kom je het thema moederschap gemakkelijk tegen: het is een onderwerp dat veel discussies en keuzevrijheid oproept. Zo zijn er vrouwen die zich compleet voelen ook zonder de geboorte van een kind, terwijl anderen plotseling zwanger worden en voor de keuze staan ​​op dat moment een baby te verwelkomen of de zwangerschap op te geven. Ten slotte wachten anderen op de ideale economische situatie voordat ze een kind verwekken.

Er wordt vaak beweerd dat vrouwen steeds "later” moeder worden, maar wat gebeurt er als we met het tegenovergestelde fenomeen worden geconfronteerd? Een voorbeeld hiervan is een zeer jonge 22-jarige moeder die al een 11-jarige dochter heeft: haar leeftijd en die van haar moeder hebben het web letterlijk sprakeloos gemaakt.

via Publimetro

Advertisement
Instagram

Instagram

De 22-jarige Karen Canelón is het onderwerp van discussie geworden op sociale media voor een video die ze online heeft gedeeld met haar tweede kind, een paar maanden oud, haar 11-jarige eerste dochter en haar 33-jarige moeder. De jonge vrouw - oorspronkelijk uit Venezuela - toonde al haar trots door moeder te zijn gewworden op 11-jarige leeftijd, waardoor haar moeder grootmoeder werd op slechts 22-jarige leeftijd.

De meeste gebruikers waren geschokt toen ze hoorden dat een tiener, niet veel ouder dan een klein meisje, op haar beurt een dochter kon baren, waarbij ze de jonge vrouw ervan beschuldigden bepaalde ervaringen te hebben gehad op een absoluut ongeschikte leeftijd.

Advertisement

Anderen hebben onderstreept hoezeer een 11-jarig meisje niet de volwassenheid kan hebben om een ​​kind groot te brengen, gezien het feit dat ze zelf nog in een zeer delicate groeifase zit: "Op 11-jarige leeftijd vroeg ik de Kerstman om een Barbie om mee te spelen”, merkte een jonge vrouw op. Veel mensen waren sceptisch, in de veronderstelling dat zowel het meisje als haar grootmoeder haar zussen zijn, maar de jonge vrouw beweert de waarheid te spreken en legt uit dat haar moeder haar ook op 11-jarige leeftijd heeft gekregen.

"Ze bekritiseren me omdat ik mijn dochter te jong kreeg, maar mijn moeder kreeg me ook toen ik 11 was. Je kunt al heel jong moeder zijn en verantwoordelijk blijven, met je hoofd op je schouders", verklaarde de jonge Venezolaanse die ondertussen meer dan 50 miljoen views bereikte.

Wat vind jij ervan?

Advertisement