Een man ziet een vader met zijn dochter aan het werk bij een stoplicht en onderneemt actie om hun leven te veranderen

Janine image
door Janine

14 Maart 2023

Een man ziet een vader met zijn dochter aan het werk bij een stoplicht en onderneemt actie om hun leven te veranderen
Advertisement

We staan ​​er niet altijd bij stil wat en hoeveel geluk we hebben in het leiden van ons leven. De meesten van ons hebben een "normaal" leven en hoeven zeker niet elke dag te worstelen om te overleven.

Maar dat is niet voor iedereen het geval: een dak boven je hoofd hebben of eten op tafel kan ook een luxe zijn, voor wie een minder gelukkig leven leidt dan het onze. Dit is het geval met de hoofdrolspelers van dit verhaal, die in een zeer moeilijke economische situatie leefden totdat ze een vrijgevige ziel ontmoetten die besloot hen te helpen.

via www.lavoz.com

Advertisement

Nose su nombre, lo conozco xq lo vi en la calle trabajando, haciendo changas, ella es su niñita, aparte tiene su esposa...

Pubblicato da Alvaro Romero su Lunedì 17 maggio 2021

Het ontroerende verhaal van vandaag vertelt hoe het lot onvoorspelbaar is, maar ook dat er weinig nodig is om dingen een andere wending te geven. Alvaro Romero is een man zoals vele anderen, blijkbaar een individu dat tot de middenklasse behoort: een huis, een goede baan, vrienden en familie.

Alvaro's leven werd echter op zijn kop gezet door een ontmoeting met een andere man: op weg naar zijn werk had Alvaro een man opgemerkt die op een kruispunt stond te wachten op "het rode licht" om aan zijn nederige werk te kunnen beginnen. Mauro, zo heet de jonge man, maakte de voorruiten van auto's schoon voor een paar centen. Maar wat Alvaro echt schokte, was de aanblik van Mauro's dochter: een 6-jarig meisje stond op de rand van de stoep, precies naast waar haar vader werkte en hier, zittend op de grond, was ze bezig met haar huiswerk voor school. Maar de moeilijkheden van de arme Mauro hielden daar niet op, en Alvaro zou ze kort daarna ontdekken.

Advertisement

Mauro deed dat werk, samen met andere kleine tijdelijke baantjes, eigenlijk al ruim vier jaar: hij moest voor zichzelf, zijn vrouw en hun twee kinderen zorgen. Ook moest de man zijn oudste dochter na schooltijd bij zich houden op straat, omdat zijn schoonvader ook in zijn krappe huisje woonde en niet voor het kleine meisje kon zorgen.

Alvaro besloot een foto te maken van Mauro en zijn kleine meisje dat van plan was haar huiswerk te maken en deed een oproep op Facebook om hulp te vragen voor de twee: "Ik weet zijn naam niet, ik ken hem omdat ik hem op straat zag werken. Hier zie je hem aan het werk terwijl zijn dochter haar huiswerk maakt. Dat kleine meisje verdient meer, ze heeft recht op elke kans. Laten we ze helpen, dank jullie wel.” Het bericht werd door veel gebruikers gedeeld en bereikte Agustín die direct geïnteresseerd was in dit verhaal en Mauro persoonlijk ging ontmoeten.

Agustín bood Alvaro een vaste baan als metselaar aan en gaf hem zelfs een maandsalaris vooruit, zodat de jonge man het zich kon veroorloven om naar een ander huis te verhuizen waar zijn kinderen eindelijk veilig kunnen spelen en studeren. Een mooi verhaal met een lief einde.

Op dit punt vraag je je af of ieder van ons genoeg doet voor zijn naaste. Dit verhaal leert ons dat heel weinig genoeg zou zijn om meer te kunnen: beter weten wie we om ons heen hebben, elkaar aankijken en goed observeren zou het verschil kunnen maken.

Advertisement