Op 85-jarige leeftijd werkt deze weduwnaar nog steeds om zijn kleinkinderen te onderhouden: een toevallige ontmoeting verandert zijn leven

Janine image
door Janine

15 Maart 2023

Op 85-jarige leeftijd werkt deze weduwnaar nog steeds om zijn kleinkinderen te onderhouden: een toevallige ontmoeting verandert zijn leven
Advertisement

Veel mensen denken dat ze de felbegeerde pensioengerechtigde leeftijd kunnen bereiken en kunnen genieten van wat welverdiende rust, misschien in het gezelschap van hun partner, maar helaas kan het lot soms echt oneerlijk zijn. Wendall Gill uit Lexington, Kentucky, Verenigde Staten, weet dit goed. Hij en zijn vrouw Della waren 63 jaar getrouwd en waren al samen sinds ze tieners waren.

De man had 44 jaar bij een McDonald's in de stad gewerkt en tijdens een vrije dag besloot hij met zijn vrouw te ontbijten in het restaurant waar hij werkte. Terwijl hun bestelling werd verwerkt, vertelde Della haar man dat ze naar het toilet ging. Wendall zag haar niet terugkomen en na lang wachten besloot hij om te kijken wat er aan de hand was.

via People

Advertisement

What a great story on our friend and McDonald's employee, Wendall Gill, who has been a member of the Graviss Family...

Pubblicato da McDonald's su Lunedì 4 gennaio 2016

Della, 83, was onwel geworden: ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar dat redde haar niet van haar lot en ze overleed een paar dagen later en liet Wendall met een gebroken hart achter. In plaats van vrij te nemen om te rouwen en de nagedachtenis van zijn vrouw te eren, zette de man zijn taken als ober en bediende voort. Het was hartverscheurend om hem zo te zien, maar hij kon het zich niet veroorloven zijn baan op te zeggen.

Wendall moest zorgen voor twee kleinkinderen met speciale behoeften die hij en Della jaren eerder hadden geadopteerd: John Columbia, 33, en Justin Gill, 20. Een maand na het afscheid van Della kwam Wendall een oude vriend en voormalig medewerker van McDonald's tegen, Todd Oldfield, die bij het fastfoodrestaurant was langsgekomen voor de lunch. De twee hadden elkaar tientallen jaren eerder ontmoet toen Todd zijn eerste baan kreeg.

Advertisement

We are honoring our crew members for People Week this week! We had the opportunity to reward Wendall Gill who has been...

Pubblicato da McDonald's su Martedì 15 settembre 2015

Toen hij hoorde wat er was gebeurd, besloot Todd - die financieel adviseur was geworden - iets te doen om zijn vriend te helpen, dus deelde hij het verhaal op sociale media en opende een online geldinzamelingsactie: "Wendall is er kapot van, hij is helemaal op. Hij moet doorgaan om in dat restaurant te werken, langs dit toilet te lopen, het elke dag schoonmaken. Hij heeft geen geld, maar hij moet doorgaan... hij moet sterk blijven", schreef hij op de crowdfundingpagina.

In zeer korte tijd slaagden gebruikers erin om het belangrijke bedrag van 75.000 dollar op te halen: Wendal voelde zich overweldigd door dankbaarheid jegens zijn vriend Todd en alle mensen die hem en zijn kleinkinderen wat rust hadden gegeven. Maar dat is nog niet alles: om Wendall zich minder alleen en gewaardeerd te laten voelen voor zijn inspanningen van de afgelopen decennia, besloot Todd een "Thanksgiving-feest" te organiseren in een kerk in de buurt van McDonald's. De man kreeg omhelzingen en bemoedigende woorden van vrienden, familie en vreemden: "Ik heb geen woorden om Todd en jullie allemaal te bedanken voor de enorme blijk van liefde en hulp. Ik zal het nooit vergeten", merkte hij op.

Het lot zorgt niet altijd voor gelukkige momenten, dat is waar, maar het weet ons vaak onze glimlach terug te geven, misschien wel door bijzondere mensen op ons pad te plaatsen, zoals in dit geval.

Advertisement