6 dingen die een kind moet doen voor zijn ouders als ze ouder worden

Janine image
door Janine

27 Mei 2023

6 dingen die een kind moet doen voor zijn ouders als ze ouder worden
Advertisement

De ouder-kindrelatie is een van de mooiste die er in de wereld kan zijn, maar het is misschien ook wel de meest tegenstrijdige. Geschillen over iemands opvattingen ontstaan ​​niet alleen wanneer kinderen jong zijn, vooral tieners, maar ook wanneer ouders bejaard worden. Een levensfase die helemaal niet eenvoudig is, waarin het belangrijk is om aan hun zijde te staan.

Niet alle vaders en moeders accepteren het verstrijken van de tijd, om gewoontes te veranderen, sommige hobby's op te geven omdat ze niet meer zo goed in vorm zijn als voorheen en nog veel meer. Daarom moet je altijd bereid zijn om elke "tegenslag" met hen het hoofd te bieden, hen te steunen en van hen te houden, ook al is het niet de gemakkelijkste zaak van de wereld.

via Portalgeriatrico

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Kind zijn van een ouder wordende ouder is een grote uitdaging. Als kinderen eenmaal volwassen zijn, hebben ze de neiging om zich los te maken van het gezin, hun eigen gezin te stichten, een professionele carrière na te streven en verder te gaan op een pad dat slechts af en toe verweven is met dat van de ouders. Toch komt er een tijd dat het nodig lijkt om weer terug te keren, de touwtjes in handen te nemen en mama's en papa's te begeleiden op hun nieuwe levenspad.

Oud worden is geen te onderschatten ervaring en men moet bereid zijn om aan hun behoeften tegemoet te komen. Veel geleerden, waaronder psychologen en geriaters, hebben zich juist op deze levensfase gericht en hebben opgemerkt dat kleine “trucjes” in de praktijk kunnen worden gebracht om het dagelijks leven vreedzaam te leiden.

1. Het eerste belangrijke om in gedachten te houden in de nieuwe relatie met de ouder wordende ouder is geduld. Luisteren naar wat ze te zeggen hebben zonder ze aan te vallen, zelfs als je het er niet mee eens bent, hun standpunten accepteren, misschien negatieve stemmingen, suggereren wat ze moeten doen en vooral begrijpen, is essentieel om ze een goed gevoel te geven.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

2. Het is ook belangrijk om je gedachten niet op te dringen, maar om situaties zo te managen dat ze zelf beslissen en niet anderen.

3. Om beter om te gaan met deze nieuwe situatie is het essentieel om ook te begrijpen dat ouders niet meer zijn wat ze vroeger waren, ze hebben niet dezelfde vastberadenheid als toen we klein waren en ze kunnen niet reageren op wat hen omringt op dezelfde manier.

4. Je moet manieren vinden om ze weer nuttig te laten voelen. Zich onproductief voelen omdat ze niet meer werken, de perceptie hebben dat de wereld doorgaat terwijl zij stil blijven staan ​​of hun vroegere helderheid verliezen, brengt hen in een staat van zwakte waar een kind samen met hen aan moet werken.

Paul Sullivan/Flickr . Not the actual photo

Paul Sullivan/Flickr . Not the actual photo

5. We mogen ook niet vergeten hoe belangrijk het is om ze te laten begrijpen dat we aan hun kant staan, dat we hun standpunt begrijpen en dat we niet aan hun zijde staan ​​om hen te beoordelen, maar om hen te helpen.

6. En de liefde? Liefde mag nooit ontbreken: we moeten ervoor zorgen dat ze zich welkom, verwend en verzorgd voelen. Het is door deze attenties dat ze ondanks de diepgaande veranderingen een evenwich kunnen vinden en zich goed kunnen voelen.

En tenslotte, laten we eerlijk zijn, kan het geen kwaad voor kinderen om tijd met hun ouders door te brengen, momenten van sereniteit met hen te creëren en de relatie die ze als kinderen hadden te herontdekken. Het zijn natuurlijk geen algemene regels die niet genegeerd kunnen worden, maar we weten hoe belangrijk het is om ze alle steun te geven die ze nodig hebben en ze nooit alleen te laten. Ze moeten geliefd en verzorgd worden, net zoals ze deden met hun kinderen.

We zijn immers allemaal dankzij hen ter wereld gekomen.

 

Advertisement