Oma laat de boel de boel om de wereld rond te reizen: "Ik wil niet de rest van mijn leven voor mijn kleinkinderen zorgen"

Janine image
door Janine

17 Mei 2023

Oma laat de boel de boel om de wereld rond te reizen: "Ik wil niet de rest van mijn leven voor mijn kleinkinderen zorgen"
Advertisement

De wereld rondreizen na het pensioen is voor velen een droom: het is een manier om nieuwe culturen, landschappen, smaken en mensen te ontdekken, maar het is ook een manier om je leven te verrijken, nieuwe dingen te leren en plezier te hebben. Het is een uitdaging die de geest en het lichaam stimuleert, die helpt om jong en nieuwsgierig te blijven, het is een voldoening voor de jaren van werk en opoffering, waardoor je kunt genieten van de vruchten van je gedane arbeid. De wereld rondreizen is iets moois dat het verdient om minstens één keer in je leven te worden ervaren en het verhaal dat we je gaan vertellen, maakt duidelijk waarom.

via Semana

Advertisement

Josefa Feitosa, bekend als “oma Jo", is een vrouw die veel van haar kleinzoon en haar 3 kinderen houdt. Dat weerhoudt haar er echter niet van om haar leven te willen leiden zoals zij dat wil. Na veel gewerkt en opgeofferd te hebben, voelde ze de behoefte om haar dromen waar te maken en te doen wat ze niet kon doen toen ze jong was. Dus op een dag pakte ze haar koffers en begon ze alleen de wereld rond te reizen, haar vrije geest volgend. Haar kinderen begrepen aanvankelijk haar keuze niet en waren boos. Maar toen accepteerden ze het feit dat grootouder zijn niet betekent dat je jezelf moet opgeven en dat Josefa alle recht had om op haar eigen manier van het leven te genieten.

Toen ze eenmaal met pensioen was, koos de vrouw ervoor om haar leven radicaal te veranderen door alles wat ze bezat, inclusief haar huis, te verkopen om te gaan reizen. Oma Jo hield van haar kleinzoontje, maar ze wilde geen traditionele grootmoeder zijn. Ze wilde niet thuis blijven om zo nu en dan voor hem te zorgen, maar ze wilde nieuwe plaatsen en culturen ontdekken. Dus legde ze hem uit dat grootmoeders niet gemaakt zijn om voor hun kleinkinderen te zorgen, maar om hun leven te leiden. Josefa begon daarom door Brazilië te reizen en vervolgens naar andere landen. Ze was niet geïnteresseerd in luxe reizen, maar in avontuurlijke en culturele reizen. Met haar rugzak begon ze haar reizen op Instagram vast te leggen.

Advertisement

Josefa is blij met haar keuze en wil al haar leeftijdsgenoten inspireren om zonder remmen te reizen, en toont haar account als voorbeeld. Deze levendige en vriendelijke oma lijkt alle kwaliteiten te hebben van een echte influencer!

We wensen oma Jo een lang leven, in de hoop dat dit nog maar het begin is van een leven vol avonturen!

Advertisement